Maastricht magazine >
musthaves

Niet ik, maar Aim vindt boho chique

Niet ik, maar Aim vindt boho chique

Wanneer ik bij Aim de collectie bekijk en mijn oog over zwart-wit items laat gaan om vervolgens een perzikkleurig zomerjurkje te passen, visualiseer ik de herfst/wintercollectie 2011. Aimée verbeeldt hoe camel en bruin terug in opkomst zijn. Vaarwel blauw, zand en taupe. Met dimensionele lading beschrijft ze een collectie die hebberig maakt: ‘Niet Belgisch chique, maar een nomadenachtig indianensfeertje.’

Artikel begint onder de advertentie

Stoere, dikke vesten en printjurkjes van zijde in combinatie met grove boots. Houten en gouden accessoires maken het af. Daar ga ik met mijn zilvermanie, denk ik. Aimée vangt mijn blik op. Tijdens de fashionshow op het hoofdkantoor van Patrizia Pepe moest ze er zelf kennelijk ook aan wennen. ‘De wintercollectie laat zien dat de recessie-angst voorbij is. Men durft weer. Bruine bontjasjes en camel lammy’s kwamen in hoog tempo voorbij. Echt even een omschakeling’, vertelt ze.

Toch was Aimée snel om. Ze verzekert me dat ik straks ook niet anders meer wil. ‘Het haardvuur op de achtergrond zorgde voor de juiste sfeer. Ik kreeg echt zin om komende winter te verhuizen naar een tipi.’ Ze was niet de enige, maak ik uit haar verhalen op. Tijdens het diner in een groot operagebouw kakelde de pers en de grootste inkopers wat af. ‘Het diner was helemaal Patrizia Pepe. Drukte op en top. Iedereen had een mening klaar. Maar eigenlijk waren ze het gewoon met elkaar eens. Overtuigd dat het deze winter een top seizoen wordt.’

De inkoopverhalen van Aimée maken nieuwsgierig. De stoere items met een vleugje mystiek van Patrizia Pepe, maar ook de tassen van Marc by Marc Jacobs die Aim heeft ingekocht. Rijkelijk en groot. Van dik, mooi soepel leer. Natuurlijk ook weer een schatkist vol accessoires. Brede armbanden, veel goud, hout en ponyhaar. ‘Ook de kleding van Marc straalt het nomads gevoel uit. Zoals een te grof gebreide trui die is gaan uithangen. Door de kleur juist boho chique.’ Tevens schijnt See by Chloé het nomaden gevoel vast te houden. Opvallen doen de zijde jurkjes met een totale kleurenmix en joggingpants in alle natuurtinten wol. Ook de camel mantels met Franse snit doen nu al uitkijken naar de winter.

Terwijl ik ondertussen de kassa heb bereikt, deelt Aimée nog beschaamd dat ze niet kon kiezen uit alle laarzen van Patrizia Pepe. Zo meteen vind je ze dan ook allemaal in de winkel aan het Bat in Maastricht. Van stoere enkellaarzen tot over de knees en cowboy boots. Lang hoef je er niet op te wachten. Want Patrizia Pepe heeft Aim uitgekozen om de topstukken al vanaf mei exclusief te presenteren.

PatriziaPepe_AW2011

Patrizia Pepe Catwalklook AW2011-2012

PatriziaPepe_Ilonke Leenheer en AimeeCoumans PatriziaPepe

Ilonka Leenheer van Elle en Aimée Coumans van AIM bij de fashionshow AW2011-2012 van Patrizia Pepe

 

Schermafbeelding 2011-04-05 om 18.34.59

The dress is mine, yeah yeah!

Scroll naar beneden voor een overzicht van winkels die Patrizia Pepe verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *