Maastricht magazine >
musthaves

Wat is dat toch met die O Bag

Wat is dat toch met die O Bag
Artikel begint onder de advertentie

Laatst zag ik weer zo’n groepje. Ik bedoel zo’n groepje vrouwen die het midden houdt tussen groupies van de Libelle zomerbeurs en grootgebruikers van de NS Spoordeelwinkel, misschien ook wel een mix van beiden. Met z’n drieën, vieren of was het nu toch met z’n vijven, liepen ze trots door de Koestraat in Maastricht. Terwijl in gesprek met mijn glas wijn bij de wijnbar, zie ik hoe ze als groepje ieder hun tas als een new-born koesteren. Die O Bag lijkt ze vleugels te geven, of in ieder geval status en onderlinge bewondering.

Mrs O & more

De O Bag smaakt naar meer

Jaren geleden schreven wij al over de kleurrijke O Bag op LovestoHAVE. Tot vandaag de dag wordt het berichtje zeker 1.000 keer per maand bekeken. Deze tas van het Italiaanse Fullspot, mede bekend van de vrolijke O’Clock, is duidelijk hot. En dan dus niet alleen bij de groupies die ik in de Koestraat zag paraderen. Dat de tas scoort, is ook De Verwondering niet ontgaan. Dit is de winkel in Maastricht waar wij de tas in 2013 ontdekten. Een winkel die ondertussen zelfs een speciale Facebook-pagina rondom het fenomeen heeft aangemaakt. Een pagina die de O Bag beweging in Maastricht optimaal bedient. Voor zover dat mogelijk is althans. De komst van Mrs O & more in de Stationsstraat in Maastricht doet vermoeden dat de honger van O Bag minnend Nederland niet te stillen is.

O Bag collectie

10 redenen die de O bag zo te hebben maken

 1. De O Bag is kleurrijk vrolijk; met bijna 20 tinten om uit te kiezen, poets je jouw humeur in één keer op.
 2. Met vier collecties per jaar is er altijd iets nieuws te kiezen en dus om voor terug te komen (en je vriendinnen de ogen mee uit te steken)
 3. Je stelt je tas zelf samen; je kiest zelf de kleur en bijpassend handvat van touw, kunstleer of leer (de ultimate feeling of being in control).
 4. Ook als het op binnenwerk aankomt, ben je dankzij de keuzemogelijkheden qua binnenzak zelf in charge.
 5. Doordat de tas van rubber is, lijkt deze onverslijtbaar.
 6. Daarbij komt dat O Bag veelal met gerecycled rubber werkt en dus lief voor het milieu is (want Trump kan zoveel zeggen).
 7. De tas is multifunctioneel (denken we althans).
 8. Dankzij de ruime keuze in bijpassende accessoires, zoals handvat en binnenwerk, eenvoudig aan je humeur (lees: outfit) aan te passen.
 9. De tas is bovendien, afhankelijk van hoe jij ‘m samenstelt, prima unisex inzetbaar (uitstekend dus om je vent de boodschappen te laten slepen).
 10. Daarnaast is de tas allervriendelijkst geprijsd.

Mrs O

O Bag shoppen in Maastricht

Zelf sta ik nog niet in de startblokken. Hoe vrolijk de tassen ook ogen, de Italiaanse O Bag is mijn ding niet. Misschien komt het doordat ik niet van de rubbertjes ben. Misschien doordat ik het mixen en matchen teveel vind opgelegd. Het kan ook zijn door het massagevoel dat ermee gepaard gaat. Een gevoel dat ik beter kan duiden wanneer ik ontdek dat een team van voormalige Benetton medewerkers achter het merk schuil gaat. Vergis je niet. Ik zeg niet: ‘Nee’, maar wel: ‘Nee, dank je. Deze is niet voor mij.’ Wil jij je echter wel bij de O Bag beweging voegen? Dan boek je samen met je vriendinnen een NS-voordeelticket naar Maastricht. Vanaf het centraal station kun je de O Bag winkel aan de Stationsstraat niet missen. Je hoeft geen liefhebber of O Bag grootgebruiker te zijn om voor de winkel op het pleintje met de klok in Wyck, waar ook Hermés, Mestrini en Leon Martens gelegen zijn, te blijven staan en te concluderen dat Mrs O & more een snoepwinkel is. Qua uitstraling, inrichting en assortiment verdient dit O Bag shopwalhalla een 10.

Je vindt Mrs O & more in de Stationsstraat in Wyck. Een winkel die voor O Bag liefhebbers een bedevaartsoord is en de reis naar Maastricht zeker waard! Foto’s in dit blog zijn geleend van de website en Facebook-pagina van Mrs O & more.

Gerelateerde blogs

  Reacties (3)

  1. Nee, nee, nee! Spreekt me absoluut niet aan, wat mij betreft is de tas niet elegant, niet stoer maar vooral te gemaakt ‘vrolijk’. Maar wie er blij van wordt moet ‘m vooral kopen.
   Fijn om weer iets van jou te lezen, Nicoline! (Pssst.., ik lees alleen jouw stukjes, niet verder vertellen).

  2. De tassen van O BAG vind ik zo mooi.
   Prachtige uitstraling.
   Ik ga er zo snel mogelijk eentje kopen!!!!
   Kan eigenlijk niet wachten!!!!
   Groetjes Jenny

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *