Maastricht magazine >

 
fashiontips

Nieuwe schoenen nodig? Dit zijn dé trends voor het najaar van 2021!

Nieuwe schoenen nodig? Dit zijn dé trends voor het najaar van 2021!

Nu de zomer voorbij is wordt het tijd om ons te gaan richten op de herfst en de winter – vooral op modegebied. Ben je op zoek naar nieuwe schoenen? Dan wil je vast weten welke schoenen helemaal in zijn op dit moment. Een tipje van de sluier: het feit dat we nu bijna alles weer mogen en dus vaker de deur uit gaan voor een feestje, is terug te zien in de schoenenmode. Dus: waar wacht je nog op? Déze schoenen mogen dit najaar absoluut niet ontbreken in jouw garderobe!

Lekker opvallen

Je mag dit jaar helemaal losgaan wat betreft schoenen. Hoe meer de schoenen opvallen, hoe beter. Ga dan ook voor lekker felle kleuren. Fel blauw, rood, roze, oranje en noem maar op. Niemand zal je er raar op aankijken. Wil je je outfit nóg feestelijker maken? Koop schoenen met glitters of andere leuke extraatjes. Denk aan juwelen, kettingen en gespen. Je hebt anderhalf jaar alleen maar thuis gezeten, nu mag je je aan de hele wereld laten zien!

Disco is trending

Dat veel mensen toe zijn aan een feestje is duidelijk. Het is dan ook goed te merken bij de schoenenontwerpers. Disco is dit najaar helemaal trending – en dat kan niet toevallig zijn. De schoenen kenmerken zich door hun opvallende zilveren kleur en de vele glitters die erop zitten. Wil je liever geen glitters? Dan kun je ook gaan voor glimmende schoenen, waarmee je de hele kroeg onveilig maakt. De disco look is vooral terug te zien in laarzen, maar er komen ook steeds meer dames sneakers in deze stijl. Ook voor deze trend geldt: hoe opvallender, hoe beter.

Grove zolen

Wat zolen betreft kan het niet grof genoeg. Hoewel deze trend al wat langer bestaat, is het in 2021 nog steeds helemaal hip. En dat niet alleen: de zolen worden alsmaar grover en zwaarder. De grove zolen kom je tegen bij elk type schoen: laarzen, sneakers, chealsea boots, je kunt niet meer om deze trend heen. Ondanks de wat ruige uitstraling zijn de schoenen met grove zolen juist heel vrouwelijk, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Veja sneakers met grove zolen. Let daarbij wel op de kleding die je erboven draagt. Dit mag wat fijner zijn.

Grove loafers

Als er één type schoen is die dit najaar niet in jouw kast mag ontbreken, is het wel de loafer. Hoewel deze voorheen weleens als truttig werden gezien, is dat stempel nu helemaal weg. Dat komt omdat nu niet de klassieke variant wordt gedragen, maar juist een wat grovere. En zoals je net al hebt gelezen: grof is helemaal in. Nog steeds zijn er volop zwarte loafers beschikbaar, maar als je liever voor wat meer kleurrijke schoenen gaat, is dat ook mogelijk. Eén ding is zeker: de loafers zitten heerlijk comfortabel en je schiet er zo in.

Laarzen tot op je knieën

Nu het najaar weer is begonnen, zullen de temperaturen binnen de kortste keren gaan dalen. Ben je een echte koukleum? Dan zijn hoge laarzen ideaal! Gelukkig zijn laarzen tot op – of zelfs over – de knieën in de mode. Deze laarzen staan super mooi onder een rok of jurk, maar ook als je een broek draagt kunnen deze prima. De laarzen zijn er in allerlei stijlen: klassiek, stoer, met hak, zonder hak. Volop keus, dus.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *