Maastricht magazine >
fashion

Oldschool regenjas van Stutterheim

Oldschool regenjas van Stutterheim

Het mag dan lente zijn, maar op sommige dagen voelt het meer als herfst. Het weer onvoorspelbaar en de regen komt af en toe met bakken uit de lucht. De ideale jas voor deze tijd? Een regenjas van Stutterheim.

Artikel begint onder de advertentie

Stutterheim is het label van Alexander Stutterheim. Een tijd geleden ontdekte hij de oude regenjas van zijn opa in een verlaten schuurtje. De jas riep herinneringen op aan zijn opa, die zelfs in de meest extreme weersomstandigheden ging vissen. Alexander trok de jas aan en was verrast door de koelte en de praktische eigenschappen van de jas. Tja, alleen dat model.

En dus besloot Alexander Stutterheim de positieve eigenschappen te houden en de pasvorm een update te geven. Vervolgens klopte hij aan bij een van de laatst overgebleven textielfabrieken in Zweden en besloot hij dat vakmanschap het uitgangspunt moest zijn van de productie. Inmiddels zijn de handgemaakte Stutterheim jassen een begrip. Kwalitatieve Scandinavische mode met een functioneel karakter, maar mooi genoeg om mee gezien te worden. De klassieke vissersjas is er zowel in basic tinten als in felle kleuren. Onder andere Jay Z en Kanye West zijn al met een Stutterheim regenjas gespot.

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Stutterheim.

Stutterheim_jassen

Rek met Stutterheim regenjassen in verschillende kleuren, modebloggers Jalan en Jibril Durinmel met regenjas en model in de gele Stockholm jas.

Foto boven: Stutterheim Arholma in wit.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *