Maastricht magazine >
fashion

Olympische Spelen: battle of the brands

Olympische Spelen: battle of the brands

Als het op de Olympische Spelen aankomt is het niet alleen een strijd tussen sporters, maar inmiddels ook tussen ontwerpers. Vorige zomer werd bekend dat Stella McCartney en Giorgio Armani stonden te popelen om sportieve outfits te schetsen. Gezien haar ervaring in sportkleding, opgedaan tijdens haar samenwerking met Adidas, is Stella McCartney best een logische keuze. Of Stella er ook rekening mee had gehouden dat iedere Brit er iets van vindt is nog maar de vraag. Na de lancering kreeg de ontwerpster flinke kritiek over de vreemde plaatsing van de vlag op enkele sportbroekjes, en het feit dat ze te weinig rood in de pakjes verwerkt zou hebben.

Artikel begint onder de advertentie

Giorgio Armani deed lange tijd geheimzinnig over zijn collectie voor het Italiaanse team. Hij lanceerde slechts een minuut voor de presentatie van Stella’s collectie een stevige campagne in het kader van de spelen. Hoezo beetje lullig. Nog een opvallend detail is dat er in de campagne naast Italiaanse sporters ook twee Britse atleten verschijnen. Nog een sneer naar Stella McCartney? Ook opent Armani een flagship store in Londen. Het modehuis lijkt er dus vooral zelf van te willen profiteren.

Armani krijgt echter concurrentie. Prada wil de kans op wereldwijde exposure niet laten schieten en heeft nu een deal gesloten met het italiaanse zeilteam. Best slim, want op zo’n zeil past best een groot logo dat wereldwijd op tv verschijnt. Waar de rest in Armani presteert, draagt het zeilteam Prada. Beetje apart, maar ook meteen typerend. Twee jaloerse en ruziënde Italianen.

Armani_campagne_senseofbeing Armani_olympisch_campagne Prada_Olympisch_Italoe_zeilteam

Links en midden de Sense of Being campagne van Armani’s EA7, rechts de kleding van Prada voor het zeilteam.

Foto boven: sportkleding voor de Britse atleten van Stella McCartney

En dan is er nog Ralph Lauren, die ook al ervaring heeft met de Olympische Spelen. Net als in 2008 en 2010 ontwerpt hij de kleding voor de Amerikanen voor de ceremonies aan het begin en einde van de spelen. Vintage ontwerpen uit de jaren ’30 en ’40 dienen als inspiratie voor deze collectie.

Genoeg te kijken dus binnenkort. Liever gewone kleding van de designers kopen? Stella McCartney en Ralph Lauren koop je bij PL-Line City Outfits in Maastricht. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor meer verkooppunten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *