Maastricht magazine >
fashion

Pre-fall 2012: diepe herfstkleuren

Pre-fall 2012: diepe herfstkleuren

Een overeenkomst tussen de pre-fall 2012 collecties die we tot nu toe voorbij zagen komen is kleur: van roestbruin tot donkerrood, de kleurschakeringen van een herfstblad. Een geliefde inspiratiebron, zo blijkt. Rijke tinten met een sobere maar elegante uitstraling sierden de collecties van onder andere Burberry Prorsum, Lanvin en The Row. De collectie van Burberry Prorsum kent zoals gewoonlijk veel jassen. De silhouetten zijn nauwsluitend maar tegelijkertijd keurig. Jassen, rokken en jurken vallen net boven of net onder de knie. De nadruk ligt op de taille, niet alleen door de pasvorm van de jassen maar ook dankzij een tailleriem met strik. Met de ton-sur-ton combinaties, waarin ook lichtere tinten een rol spelen, laat Burberry Prorsum zien dat een complete look in deze trendkleuren niet somber hoeft te zijn.

Artikel begint onder de advertentie

 

Burberry_Prorsum_jas Burberry_Prorsum_stel Burberry_Prorsum_avondjurk

Pre-fall 2012 Burberry Prorsum.

Lanvin probeert op een andere manier de somberheid eruit te halen. Alber Elbaz geeft donkerrood wat extra pit met felrode accenten van accessoires. Door de glans en de textuur van de materialen ontstaat een bijzonder contrast tussen sober en feestelijk. Alber experimenteerde voor deze collectie met materialen en ontwikkelde onder andere wol met een coating van rubber.

Lanvin_prefall2012_rok Lanvin_Prefall2012_rubber Lanvin_prefall2012_top

Pre-fall 2012 Lanvin, met in het midden de stof met coating.

Ook The Row gebruikt een veelzijdige materialenmix met onder andere fluweel, bont en leer. Blijkt dat niet de kleur maar vooral het materiaal de uitstraling bepaalt. Rood- en bruintinten zijn dus veelzijdig en geschikt voor elke look, van chic tot stoer. Naast ton-sur-ton combinaties matcht het label de herfstkleuren met zwart en lichtblauw.

Therow_prefall_jack TheRow_prefall_2012 TheRow_prefall_jurken

Pre-fall 2012 The Row.

Foto boven: Pre-fall 2012 Burberry Prorsum.

Scroll naar beneden voor winkels die de kleding van Lanvin verkopen. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor verkooppunten van Burberry Prorsum en The Row.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *