Maastricht magazine >
fashion

Printjestrend: gezichten & superhelden

Printjestrend: gezichten & superhelden

Van de zomerprintjes met bloemetjes en vogels gaan we aankomend seizoen over naar de mens. Misschien is Raf Simons wel de aanstichter van deze printjestrend. Hij kwam tenslotte in het voorjaar al met de Picasso sweater, voorzien van een gezicht. En niet te vergeten Karl Lagerfeld, die zichzelf graag terug ziet op een T-shirt. Zo blijkt maar weer dat een goed voorbeeld doet volgen. De prints variëren van realistische illustraties tot popart afbeeldingen.

Artikel begint onder de advertentie
MarcbyMarcJaobs_Resort2013_Peyton DeerDana_AlberElbaz_shirt Maje_FrancoiseHarvey

Links sweater van Marc by Marc Jacobs met daarop een portret van de ontwerper door Elizabeth Peyton (resort 2013), in het midden shirt met illustratie van Alber Elbaz van Dear Dana en rechts T-shirt met Francoise Hardy fotoprint van Maje.

karlaspetic_popart DieselBlackGold_popart 3.1PhillipLim_breakup_sweater

Links top met Roy Lichtenstein print van de Australische Karla Spetic, in het midden trui met popart print van Diesel Black Gold (fall 2012) en rechts sweater met break-up print van 3.1 Phillip Lim (fall 2012).

En het zijn die pop-art afbeeldingen die ons weer bij de volgende trend brengen, namelijk comics. Of het komt door de vele nieuwe superhero movies als Batman en Spiderman of de AW 2011 collectie van Jeremy Scott weet ik niet, maar het is op zijn minst opvallend te noemen. Niet alleen gevestigde namen als 3.1 Phillip Lim en Giuseppe Zanotti duiken in de wereld van de strips. Ook vrij onbekende labels grijpen de kans aan om zich met deze trend en wat superkrachten op de kaart te zetten.

   GiuseppeZanotti_Spiderman_Loafers 3.1PhillipLim_Kapow_shirt  casadei_superhero_schoen
LindaFarrow_Luella_batmanglasses RomancewasBorn_Marvelcomics

Met de klok mee: Spiderman loafers met Swarovski kristallen van Giuseppe Zanotti, Ka-Pow shirt van 3.1 Phillip Lim (fall 2012), Casadei schoen met superhero hak, bloesje met Marvel comics van Romance Was Born en Catwoman bril van Luella voor Linda Farrow Vintage

Foto boven: Lazy Oaf Batman collection.

Marc by Marc Jacobs koop je onder andere bij Aim in Maastricht, scroll naar beneden voor meer verkoopadressen. Shirts van Dear Dana bestel je online bij het label, de shirts met Francoise Hardy koop je vanaf september via de website van Maje.

De kleding van Karla Spetic is nog niet verkrijgbaar in Europa, maar wel via haar website. Winkels die Diesel Black Gold en 3.1 Phillip Lim verkopen vind je met behulp van de labelfiner rechtsboven.

De limited edition loafers van Giuseppe Zanotti en de schoenen van Casadei koop je bij luisaviaroma, kijk op de website van Romance Was Born voor de internationale verkoopadressen. Het is bij ons niet bekend waar de Catwoman bril in de schappen ligt. De Batman collectie van Lazy Oaf bestel je via Asos.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *