Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Rebels Scandinavisch bij Noir Maastricht

Rebels Scandinavisch bij Noir Maastricht

Tegen het einde van de zomer opende Noir Maastricht zijn deuren. Een mooie aanvulling op het winkelaanbod in Wyck. Eigenaresse Renée Reinders omschrijft haar winkel met de woorden rebels Scandinavisch. In de rekken dan ook bekende Scandinavische namen als mbyM, Just Female en Second Female. Kleding met een jonge uitstraling die verrassend betaalbaar is. Renée gaat voor hip, jong en vernieuwend. En zoals de naam al aangeeft vind je bij Noir Maastricht veel zwart.

Artikel begint onder de advertentie

De klinkende namen combineert Noir met kleinere of minder bekende merken. Zo koop je er jeans van het Zweedse Dr. Denim. Of sieraden van A Mano Trading, een label van twee Amerikaanse zussen. Mijn favoriete Noir-ontdekking is Opullence. Een label uit Parijs dat mij voor zich won door de fijne jassen met print. Maar Renée laat ook items speciaal voor Noir produceren. Zo wilde ze graag een totebag van leer aanbieden tegen een leuk prijsje. En dus liet ze de shoppers zelf maken in een leerlooierij in Italië. Helemaal uniek dus!

Noir_winkel_kleding Noir_Maastricht_jas

Links een impressie van de smalle winkel, rechts jas van Opullence en de shopper die Renée in Italië liet maken.

Tegen de wand achter de toonbank hangt een opvallende neon lichtreclame van het logo. Het feit dat Noir is uitgevoerd in wit getuigt van humor. Dit speelse karakter is ook in de inrichting van de winkel terug te zien. De sfeer wordt namelijk vooral bepaald door vintage snuisterijen die intrigeren of juist een glimlach op je gezicht toveren. Ze geven Noir Maastricht karakter, maar zijn ook gewoon te koop. Om het spannend te houden verandert Renée de winkel met regelmaat. Niet alleen komt er om de twee weken nieuwe kleding binnen, ook de sfeermakers rouleren regelmatig. Een winkel om in de gaten te houden dus, zowel voor liefhebbers van rebelse mode als van vintage gadgets.

Noir_Maastricht_bordje Noir_vintage Noir_Maastricht_legwear

Noir_licht

Bovenste rij: letterbordje met spreuk, mix van oud en nieuw en legwear van House of Holland en Patternity. Foto beneden: Noir in neon letters.

Je vindt Noir Maastricht aan de Wycker Brugstraat in Maastricht op nummer 45.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *