Maastricht magazine >
fashion

Rebels zilver van Pomellato 67

Rebels zilver van Pomellato 67

Het Italiaanse juwelenmerk Pomellato heeft het hart van menig goudliefhebber veroverd. De ringen van het merk zijn zelfs te vinden aan de koninklijke vingers van onze eigen Maxima en aan de ‘o zo drukke’-hand van modeicoon Carine Roitfeld. Hou jij meer van zilver? Dan is er goed nieuws! Pomellato heeft er namelijk voor gekozen om ook eens te experimenteren met zilver. Een beslissing die in juwelenland opgetrokken wenkbrauwen veroorzaakte, maar door menig fan met open armen is ontvangen. Want deze overstap maakt het merk een stuk toegankelijker.

Artikel begint onder de advertentie

De zilverlijn draagt de naam Pomellato 67. Een verwijzing naar 1967, het jaar waarin het Milanese merk werd opgericht. En de naam is niet de enige link met de rijke historie van Pomellato. De zilveren sieraden zijn namelijk herinterpretaties van gouden klassiekers. Net als de oorspronkelijke ontwerpen zorgvuldig met de hand gemaakt. Nieuw is de introductie van twee materialen: het ‘vergeten’ mineraal markasiet en een innovatieve hydrothermale kwarts met een prachtige kleur en rokerige uitstraling.

Eerst was ik sceptisch over de plotselinge overstap naar zilver, want ja goud is zowat een synoniem voor Pomellato. Maar bij het zien van de collectie was ik verkocht. Het karakter van Pomellato 67 is ondanks de herinterpretaties namelijk wat rebelser. Zo speelt de lijn met proporties, alles mag lekker groot en opvallend. Denk aan grote schakels en stoere hangers in de vorm van een tand. En mijn favoriet: de chunky ringen.

Pomellato67_ketting Pomellato67_armband Pomellato67_oorbellen

Van links naar rechts: hanger, armband en oorbellen van zilver met markasiet.

Foto boven: zilveren ring met hydrothermale kwarts.

Je koopt Pomellato 67 bij Leon Martens Espace.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *