Maastricht magazine >

 
fashiontips

ROT OP met die label zut in kleding

ROT OP met die label zut in kleding

Ik weet het. Dat ‘rot op’ klinkt best wel agressief. Maar dat word ik ook van die labels in kleding. Zoals in deze sport BH van Nike. Er hangt ongeveer een boekwerk aan wasinstructies in. Waarom doen merken dat toch? Ook Zara is er een held in. En draagt daarmee niet bij aan mijn humeur.

Merken die zichzelf indekken

Merken gebruiken die labels volgens mij enkel en alleen om zich in te dekken. Meest irritante van al? Wanneer de labels er zo zijn ingenaaid, dat je ze er onmogelijk nog uitkrijgt. Zal niet de eerste zijn die een gat in een nieuw item knipt of trekt bij het verwijderen. Deze keer ging het goed. Mijn sport BH van Nike is ondertussen van het boekwerk verlost. Gelezen heb ik het niet eens. Alsof ik niet begrijp dat het ding niet te warm gewassen mag worden en dat de droger al helemaal uit de boze is. Irritantste van al? Dat er sommige merken soms op het kaartje zetten dat wassen niet mag. En dat het dan wel kan. Maar dat ze echt iedere kans op gezeik uit de weg gaan. Jou dan liever keer op keer langs de stomerij laten fietsen.

Kun jij een plausibele reden verzinnen waarom er zoveel labelinformatie en wasinstructies in een kledingstuk zitten? Of moet je zelf ook je agressie even kwijt? Hoor het graag!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *