Maastricht magazine >
fashion

S.enSoie silk jeans: een ‘benen beauty’

Voor D E N A M E speur ik internet en beurzen af op zoek naar fashion en design dat ik het liefst allemaal zelf wil hebben. Ik kom vaak bijzondere dingen tegen. Vooral van ontwerpers en merken die je waarschijnlijk niet kent. Niet omdat je niet op de hoogte bent, maar omdat ik voor D E N A M E vooral op zoek ben naar onontdekte merken en startende ontwerpers. Bijzonder design van door passie gedreven mensen. Daar hou ik van.

Een mooi voorbeeld hiervan is het merk S.enSoie uit Parijs. Een echte ontdekking op de Premium Exhibition in Berlijn. In 2009 begon eigenaar Elie Hamon met de uitdaging die hij als volgt omschrijft: “How to use the best textile material , Silk – long used for special occasions – and merge it to daily clothing in the fancy dress of the most popular item worn: the jeans?” Het resultaat: een premium damesjeans gemaakt van zijde. Zo zacht! Zo’n fijne fit! In allerlei modellen en kleuren. En met eigenschappen die je normaal gesproken alleen de duurste scrub- of bodylotions toedicht…

Artikel begint onder de advertentie

Zijde heeft een aantal bijzondere eigenschappen waar je niet zo snel bij stil staat. Naast de aangename touch die het heeft, doet het ook wat voor je. Zo bevat zijde aminozuren die het verouderingsproces van je huid vertragen. Daarbij is het anti-allergeen en heeft zijde het vermogen je benen in de winter warm te houden en in de zomer koel. En of dat niet genoeg is. Zijde spaart niet alleen je benen, maar ook het milieu. Tijdens het productieproces worden geen pesticiden gebruikt en maar weinig water. Ook niet onbelangrijk, de zijde jeans draagt heerlijk en kun je gewoon zelf wassen. Kortom: een ‘benen beauty’ goed voor mens en milieu.

Inmiddels is S.enSoie toe aan een tweede collectie die vanaf volgend jaar ook bij Bon Marché en Galleries Lafayette te koop zal zijn. De eerste collectie is exclusief te koop bij D E N A M E.

S.enSoie-Silk-premium-damesjeans-gemaakt-van-zijde-exclusief-te-koop-bij-DENAME-room-for-denim-artikel-Loves-to-haves-2 S.enSoie-silk-jeans-premium-damesjeans-gemaakt-van-zijde-exclusief-te-koop-bij-D E N A M E-room-for-denim-artikel-Loves-to-Haves-31

Foto’s: S.enSoie Silk Jeans

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *