Maastricht magazine >
fashiontips

Save an innocent life t-shirt

Onlangs aan de keukentafel het gesprek van de dag. Enkele dagen later praten we wederom over de doodstraf. Het onderwerp is hot, net zoals het t-shirt van Save an innocent life. Een t-shirt waarmee je bijdraagt aan de gelden die nodig zijn om bewijsmateriaal te verzamelen in de zaak Clinton Lee Young. Clinton is een in Texas ter dood veroordeelde jonge man van 30 jaar.

Artikel begint onder de advertentie

Ruim 10 jaar leeft Clinton Lee Young geïsoleerd in een Death Row cel van 6 vierkante meter. Zijn eerdere beroep is afgewezen. De enige kans om de doodstraf te ontlopen, is het aandragen van nieuw bewijsmateriaal aan The Supreme Court. Hier is geld voor nodig. Met het Save an innocent life t-shirt van RAW racing draag jij bij aan awareness rondom de doodstraf en aan de gelden die nodig zijn om bewijsmateriaal te verzamelen.

Het t-shirt van Save an innocent life vertelt een verhaal. In Amerika krijgen ter dood veroordeelde mensen een nummer dat begint met 999. Het nummer van Clinton, 999447, staat op het t-shirt. Op de borst prijken in catchy design de initialen CLY. Op de achterkant de letters DR, welke staan voor Death Row. Deze letters staan ook afgebeeld op de overalls van ter dood veroordeelde gevangenen. Daarnaast staan er 11 sterren op het t-shirt. De tien zwarte staan voor de jaren die Clinton reeds in zijn cel van 6 vierkante meter heeft doorgebracht. De witte, open ster weerspiegelt dit jaar. Het jaar waarin Save an innocent life een verschil hoopt te maken.

In Amerika zijn 144 onterecht ter dood veroordeelde mensen nu op vrije voeten. Samen hebben zij 1490 jaar gezeten. Zij hebben het geluk nog te leven. En dat is misschien ook de belangrijkste conclusie van onze gesprekjes aan de keukentafel (los van het voor of tegen de doodstraf zijn): het mag niet gebeuren dat mensen onterecht veroordeeld worden. Bewijsmateriaal needed!

Ik kwam de Save an innocent life RAW racing t-shirts tegen in Maastricht. Scroll naar beneden voor de verkoopadressen. Tevens kun je het t-shirt kopen op Etsy.com. Meer weten? Surf dan naar saveaninnocentlife.com.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *