Maastricht magazine >
fashiontips

Shoppingroute Den Bosch

Shoppingroute Den Bosch

Mijn favoriet is Westside. Een concept store met identiteit. Geen kopie van het succes van een ander. Westside is een persoonlijkheid! De prachtige kunstvoorwerpen geven de winkel een cultureel eigen. Ook het statige pand met het imponerende trapgat draagt bij aan het karakter van de winkel. Niet onder de indruk van kunst en architectuur, dan spreekt het je misschien wel aan dat Westside al sinds jaar en dag grootaanbieder van Stone Island en nog wat andere coole merken is. Deze winkel is de meute ver vooruit. En hoewel de winkel een gave website heeft, is dit nu precies het soort concept waarvoor je nog wel je huis uitgaat. Westside leeft!

Westside ligt in de Verwersstraat. Dat is de Stokstraat van Den Bosch. De PC van ‘s-Hertogenbosch. Nou ja, hier vind je de ‘mooiste’ winkels en labels. Zo ook Addy van de Krommenacker.

Wanneer in de Verwersstraat kun je Spiga met Santoni’s voor de echte Hollandse dandy niet missen. Beau, met luxe lingerie, is eigenlijk net als Spiga een winkel voor de man of is dit nu wel heel erg ongeëmancipeerd van mij? En dan terug naar de overkant op de hoek met Achter het Stadhuis naar Finds. Niet helemaal mijn winkel. Maar wie zichzelf graag een voetbalvrouwen look eigen maakt, wil deze strakke en prettig overzichtelijke winkel met killer heels van merken als Dior of Louboutin niet missen.

Wie bij Finds met zijn rug richting de Verwersstraat staat en rechts gaat, loopt vervolgens links de Kolperstraat in. Daar ligt aan je linkerhand Juul. Juul wordt gerund door de gelijknamige Juul. En die Juul blijkt het meeste van haar tijd op Ibiza te wonen. Nota bene een vriendin van een vriendin van mij. Dat maakt dat ik meteen in gesprek raak met haar. Maar terwijl ik Juul spreek merk ik dat ze no-nonsens is en dus ook met me had gekletst zonder onze gedeelde Ibiza-vriendin. En eigenlijk, of Juul er nu is of niet, met merken als See by Chloé, Manos Poncho en World Familiy Ibiza ben ik sowieso fan. Wat een relaxte winkel. Beetje Ibiza in Noord-Brabant. Dit is dé winkel om heen te gaan als je ‘iets leuks’ wilt.

Ook vanwege Gusto is Kolperstraat een bezoek waard. Met links tafeltjes met espresso, panini’s en pasta en rechts een toonbank met teveel fijne traiteurwaren.

Als je weer terug naar Finds loopt, maar nu de andere kant Achter het Stadhuis inloopt, ligt links Yoth. Deze winkel met onder andere A. Friend en Sofie d’Hoore mag je niet missen wanneer in Den Bosch. De winkel ademt een Vogue gevoel. Fashion! Onlangs opende eigenaresse Yenthe een tweede winkel. Yoth Interieur is gelegen naast de Yoth van de dameskleding.

Ook Piccolino is Achter het Stadhuis gelegen. Het is de oudste kinderschoenenwinkel van Nederland en vanwege de collectie zal de winkel vast nog lang een begrip blijven. Om de hoek is de bijbehorende damesschoenenwinkel Lia Staring gelegen. Wie Achter het Wild Varken, de straat waaraan Lia Staring is gelegen, doorloopt komt bij Klein Lombardje. Hier ligt Cobra. Een winkel die mij aan Brussel doet denken en met merken als Isabel Marant Étoile, Lanvin, MSGM en 3.1 Phillip Lim.

EN VERDER:

DIT: te gaaf café met een ziel voor een vrije geest, latte, cheese cake, taco, wrap, biertje en om vooral dat worstenbroodje te proberen.

Bob Lammers: heel veel herenmode en merken als Moncler, Parajumpers en Patrizia Pepe om te slagen.

Van Daan: vind maar eens een betere kadowinkel.

Noble: eten in het oude Chalet Royal. Shared dining het concept, doen!

Vintage Room: mix van oud en nieuw. Tijdloze klassiekers. Winkel van Sinkel anno 2013.

Dit_bar Dit_interieur1

Links bij DIT in T-shirtje en trui van Isabel Marant x H&M en de 24H bag van Tod’s, rechts gezellig hoekje bij DIT.

Ook shoppen in Den Bosch? Download dan hier de plattegrond met alle adressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *