Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Sieraden met kevers en insecten

Sieraden met kevers en insecten

Insecten en kevers zijn deze winter gewild in de vorm van printjes. Zoals de sneakers van Lanvin en de jubileum sjaals van Alexander McQueen. Maar ook in sieradencollecties vormen de beestjes een bron van inspiratie. Zo liet Marie-Louise Martens zich inspireren tijdens een reis door Egypte. Het resultaat is een nieuwe lijn voor de eigen collectie van Leon Martens Juweliers: Scarabeo. Het antieke Egyptische amulet in de vorm van een kever stond model, maar werd in een nieuw en tikkeltje abstract jasje gegoten.

Artikel begint onder de advertentie

Ook de Britse Rachel Boston maakte een collectie gebaseerd op kevers. Alleen nam zij niet het lijfje maar juist de kaken als uitgangspunt. Het resultaat zijn elegante sieraden met een vleugje rock ’n roll, waarbij je soms twee keer moet kijken wat het precies is.

Pamela Love verwierf in 2009 al faam met haar sieraden vol kevers en voor haar zijn de beestjes oud nieuws. Zij speelt dit seizoen juist met spinnen. De excentrieke Delfina Delettrez heeft ook een voorliefde voor deze achtpotige beestjes, en combineert dat met hier en daar een wesp.

Sieraden_insect

Links ringen van Leon Martens Juwelier, in het midden oorbellen van Pamela Love, rechts oorbellen van Rachel Boston.

Foto boven, van links naar rechts: oorbellen van Rachel Boston, ring van Leon Martens Juweliers en speldje van Delfina Delletrez.

Scarabeo van Marie-Louise Martens vind je bij Leon Martens Juweliers. De sieraden van Delfina Dellettrez en Rachel Boston zijn online verkrijgbaar bij Yoox.com, Pamela Love heeft een eigen webshop.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *