Maastricht magazine >

 
fashion

Spijkers en Spijkers ontwerpt Hollands jurkje voor Bavaria

Spijkers en Spijkers ontwerpt Hollands jurkje voor Bavaria

Vorig jaar ontstond er een ware mediahype rondom het Bavaria jurkje van SuperTrash. Zelf vond ik de oranje DutchDress, gepromoot door Sylvie van der Vaart, niet echt de moeite waard. Veel Nederlandse dames geloofden in de one-size-fits-all mythe. Onterecht, zo bleek tijdens Koninginnedag. De jurk staat alleen prachtig als je onder de 50 kilo weegt. Het stofje was nogal transparant, maar ja, je weet wat ze zeggen over een gegeven paard… euh jurk. Maar dit jaar krijgt het biermerk mij misschien toch overstag. De nieuwe jurk, de V-dress, is namelijk ontworpen door niemand minder dan Spijkers en Spijkers.

Wat ik zo sterk vind aan het ontwerp is dat de jurk aansluit bij de ontwerpen uit de zomercollectie van zowel Spijkers en Spijkers als SIS by Spijkers en Spijkers. De kenmerkende grafische vlakverdelingen en de gestreepte band waarmee de kleding is afgezet komen terug in de V-dress. Truus en Riet zijn dus, net als bij hun ontwerpen voor Kiki Niesten, trouw gebleven aan hun eigen stijl. Zo zie ik het graag!

Sis_spijkers_ss2012_JURK Spijkers_spijkers_ss2012 Sylvie_DutchyDress_Large

Links jurk SIS by Spijkers en Spijkers, midden jurk van Spijkers en Spijkers, rechts Sylvie in de DutchDress.

Vanaf 7 mei krijg je de jurk kado bij 6 flesjes Bavaria. De V-dress van Spijkers en Spijkers dragen tijdens Koninginnedag? Morgen worden 1.000 genummerde exemplaren weggegeven in een tijdelijke winkel in de PC Hooftstraat (20.00 uur) en op de markt in Eindhoven (17.00 uur).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *