Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Stap stijlvol de kou tegemoet: dit zijn de herfst/winter schoenentrends van 2023

Stap stijlvol de kou tegemoet: dit zijn de herfst/winter schoenentrends van 2023
Artikel begint onder de advertentie

De herfst is inmiddels alweer in aantocht en dat betekent dat het tijd wordt om ook je garderobe weer eens onder handen te nemen. De korte mouwen en de sandaaltjes kunnen de kast in en maken plaats voor warme vesten, jassen en natuurlijk trendy winterschoenen. Zoals elk jaar kent ook 2023 enkele grote schoenentrends. Welke dat zijn? Wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

1. Mary Jane schoenen

De Mary Jane schoen duikt gedurende enkele tientallen jaren al regelmatig op als trend. In de jaren ’70 deden ze voor het eerst hun intrede en afgelopen zomer kwamen ze voorzichtig alweer terug. Deze klassieke glamourschoen lijkt ook in de herfst en winter van 2023 niet meer weg te denken uit de winkels. Een kleine verandering zien we wel: de hak wordt ietsje hoger. Het leuke van de Mary Jane schoen is dat je hem met iedere gewenste outfit kunt combineren. Ideaal voor zowel een comfortabele als een feestelijke look.

2. Soklaarzen

Ook de soklaars zien we niet voor het eerst voorbijkomen. Soklaarzen, ook wel aangeduid met de Engelse benaming sock boots zijn (PU-)leren laarzen met een schacht die een sok nabootst. Dat kunnen enkellaarsjes zijn, maar ook laarzen tot hoger op de kuit. Omdat soklaarzen strak om je enkel en kuit zitten, zorgen ze ervoor dat je benen optisch langer en slanker lijken. Ook wat hak betreft bestaat er variatie: zo zijn er sock boots met een zogeheten kitten heel, oftewel een heel klein hakje, maar ook met een hoge hak en/of een dikke zool.

3. Puntschoenen

Puntschoenen waren ruim 15 jaar geleden helemaal hip, maar daarna verdwenen deze modellen voor een tijdje van het toneel. Anno nu zijn ze echter terug van weggeweest. De puntschoen behoort dan ook zonder enige twijfel tot de herfst/winter schoenentrends van 2023. We zien zowel ballerina’s als schoenen met hak in deze stijl. De kitten heel is ook binnen deze trend populair.

4. Chelseaboots

Chelseaboots zijn enkellaarsjes die nauw aansluiten en een elastisch vlak aan de zijkant hebben. Aan de achterkant van de laarsjes zit vaak een brede lus waarmee je ze gemakkelijk aantrekt. Chelseaboots voorzien je van een flinke dosis comfort, terwijl ze er tegelijkertijd gekleed uitzien. Je kunt ze zowel met casual als met formele outfits combineren. Chelseaboots behoren tot de oudste schoenentrends wereldwijd; ze werden 150 jaar geleden al gedragen door Queen Victoria en in het tijdperk van de Beatles waren ze ongekend populair.

5. Damessneakers

Sneakers zijn eigenlijk ieder seizoen een trend. Waarmee ze zich in de herfst en winter van 2023 wel mee onderscheiden, is hun retrostijl. Het komende seizoen kun je rekenen op sneakers van verschillende kleuren en kleurencombinaties, maar ook veel metallic. Sommige sneakers hebben enkel uitbundige kleuren, andere worden weer gecombineerd met neutralere tinten. Damessneakers combineer je met bijna elke denkbare outfit: onder een spijkerbroek, maar ook bij een jurkje.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *