Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Star Wars bij Preen, Rodarte en Vans

Star Wars bij Preen, Rodarte en Vans

Darth Vader, Luke Skywalker, R2-D2. Gaat er al een lampje branden? Zo niet, dan is het hoog tijd om je te verdiepen in sterrenstelsels en lichtzwaarden. Star Wars is namelijk opeens een ‘dingetje’ in modeland.

Artikel begint onder de advertentie

Het begon allemaal toen Preen By Thornton Bregaz en Rodarte hun wintercollecties voor 2014 presenteerden. Oeps. Beiden een collectie met Star Wars prints. Kwamen ze toevallig op hetzelfde moment op hetzelfde idee? Of pitchte Disney, dat de Star Wars rechten in handen heeft, het idee van een science fiction modecollectie aan beide partijen zonder ze hierover in te lichten?

Gelukkig hanteerden de labels wel een verschillende aanpak. Preen concentreerde zich op bad guy Darth Vader. Zijn zwarte masker prijkt op een wit bloesje, bovenkleding en jurken met prints. Rodarte voorzag avondjurken van kleurenprints van karakters als Jedi Master Yoda en de goudkleurige robot C-3PO.

StarWars_Preen

Darth Vader op de catkwalk bij Preen.

En nu is er ook nog een Star Wars collectie van Vans. Denk rugzakken, schoenen en t-shirts. Vans gebruikte artwork uit de originele Star Wars trilogie maar maakte zelf ook nieuwe prints. Zo combineerden ze een van hun eigen hawaii prints met afbeeldingen van Yoda. Zo kies je zelf het gewenste geek-chic gehalte van je sneakers.

Star Wars een trend? Waarschijnlijk is het gewoon een PR-stunt van Disney om mensen warm te houden voor de zevende film, die nog minsten een jaar op zich laat wachten. Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Vans. Winkels die Rodarte verkopen vind je met behulp van de labelfinder rechtsboven. Preen is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

Star-Wars-Vans

Star Wars sneakers van Vans.

Foto boven: jurken met Star Wars print van Rodarte.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *