Maastricht magazine >
fashionfashion-news

Summer Sculptures Viktor & Rolf 2016

Summer Sculptures  Viktor & Rolf 2016

De haute couture show SS 2016 van Viktor & Rolf in Palais de Tokyo. Adembenemende kunst onder de noemer The Performances of Sculptures. De boodschap van de collectie?

Artikel begint onder de advertentie

IMG_8367 2

De show adembenemend. De modellen zuiver en kwetsbaar. De stukken zo mooi gemaakt. De muziek een te gave versie van ‘You’re so fucking special’ van Radiohead. Na afloop stil.

V&R is kunst. Het label kom je met regelmaat tegen in musea en galerieën. Met de couture collectie FW 2015 speelden de Nederlandse mannen hier op in. Modellen gekleed in gebroken schilderijlijsten onder het mom van wearable art. Met de collectie The Performances of Sculptures gaan ze nog een stap verder. Want waren de schilderijen stukken om jezelf om te toveren tot kunstwerk, nu lijken de modellen het kunstwerk te zijn.

IMG_8368 2

De show met al die witte sculptures doet me denken aan groot ‘ego’, maar leeg bestaan. Wil er eigenlijk van alles over delen, maar het is een beetje zoals een schilderij bekijken. Iemand die jou gaat vertellen wat je ziet. Steeds meer musea en kunstenaars kiezen er voor om juist niet het verhaal achter een kunstwerk te onthullen. Laten het liever aan de toeschouwer over om te bepalen wat hij ziet. En zo doen wij dat ook met de couture show spring summer, ofwel printemps-été (V&R showt immer in Parijs), 2016 van V&R. Wie zijn wij om te bepalen wat je ziet?

Of we deze collectie van Viktor & Rolf dragen? Het is er zeker eentje voor collectors van fashion en ook voor kunstverzamelaars. We zijn er stil van. Grote kans dat je de stukken in de toekomst in een museum of galerie tegenkomt en dan mag je er gerust je eigen interpretatie aangeven.

IMG_8364 2

Foto’s van op de catwalk en achter de schermen. Hele collectie bekijken? Check Instagram van Viktor & Rolf.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *