Maastricht magazine >
fashiontips

Tefaf 2016: Denim en de doos van Delaive

Tefaf 2016: Denim en de doos van Delaive

De Tefaf is begonnen. De terassen in Maastricht ontwaken. Het is niet het eerste jaar dat de krokussen het op de dag van de preview winnen van de sneeuwklokjes. Het is lente! Zal het die vrolijke lente zijn die maakt dat ik kies voor een basic denim shirt voor de o zo geklede en stylische opening?

Artikel begint onder de advertentie

De fameuse Tefaf-bloemenwand

De entrée van de Tefaf doet ook dit jaar weer anders aan. Zelf vind ik de setting minder adembenemend dan voorgaande jaren. Toch maken velen foto’s bij de bloemenwand, ondanks dat de routing ongelukkig is en er constant personeel met bladen langsloopt. Ook staat het Tefaf-logo niet meer lekker in beeld. Dit jaar gaan we op social media dus niet 100-en keren foto’s met het Tefaf-logo terugzien. Althans, zelfs kies ik voor een foto bij de bloemen zonder logo.

Malborough al 20 jaar favoriet

Het is één van mijn lievelings aanwezigen. Elk jaar hangt er wel een werk dat maakt dat ik nog drie keer terugkom bij Malborough Fine Art. Drie jaar geleden in de ban van een werk Juan Génoves. Een vergelijkbaar werk trekt ook dit jaar de aandacht van Tefaf-bezoekers.

Japanse kunst

Volgens mij is dit het derde jaar dat Yufuku Gallery op de Tefaf aanwezig is. Als je de Tefaf bezoekt, wil je deze gallerie niet missen. Vraag ook om uitleg. Dat vinden ze geweldig om te doen en de verhalen zijn waanzinnnig. Hoe traditionele Japanse technieken in moderne kunst opnieuw worden toegepast. Niet alleen de verhalen spreken aan. Gedurende de avond zie ik steeds meer rode stippen, als in verkocht, bij de items verschijnen.

De doos van Delaive

En met ‘de doos’ doel ik niet op Carlotta; de vrouw van Nico Delaive van Gallery Delaive. Het is de fameuse bonbondoos. Het ding trekt waanzinnig veel aandacht. Is het de humor of zijn het de kleurtjes die het zo goed doen? Ik vind vooral dat Carlotta het goed doet. Een heerlijk mens. Geen last van overdreven ijdelheid. ‘Doe die foto maar,’ ze wijst op een foto waar we drukker bezig zijn met elkaar dan met de camera. En vervolgt: ‘Toch leuk dat we er niet zo leuk opstaan?!’ Ik ben het zo met haar eens. Het gaat om het contact, om wat er in de doos bonbons zit. De rest is opsmuk.

Het was weer een te vrolijk weerzien van mensen om de kunst de volle aandacht te geven. De komende dagen dus zeker nog terug naar de Tefaf. Maar dan niet voor de looks, de champagne en het bijkletsen, maar voor de kunst!

Denim shirt Saint Laurent en tas Tom Ford beiden van PL-Line in Maastricht. Niet in Maastricht? Je shopt het Saint Laurent shirt hier online. Rok LaDress en laarzen Prada (zie eerdere blogje in LaDress rok naar Talkies in Eindhoven).

Schermafbeelding 2016-03-11 om 12.27.54

De Alix Silver Shoulder Bag van Tom Ford die je makkelijk vouwt tot clutch (PL-Line Maastricht)

Eerdere Tefaf looks op LovestoHave.com

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *