Maastricht magazine >
fashionmusthaves

The School of Life Philosopher Shoe

The School of Life Philosopher Shoe

Een vriendin van mij heeft nog nooit een designer stuk weggedaan, ze ziet haar kledingkast als het fundament van haar toekomst. Hoewel ik wel afscheid neem van stukken, zie ik mode als kunst en een verlengstuk van wie ik ben en de ambities die ik heb. Die vriend die het zonde vindt om een heel duur designer stuk te kopen en het liever uitgeeft aan kunst van de muur, begrijpt dat niet. Zelf vind ik het prachtig hoe traditionele stukken steeds weer in de huidige tijdgeest terugkomen, een verhaal vertellen en bijdragen aan identiteit. De Philosopher Shoe van Oliver Sweeney is er zo’n eentje. De slip-on schoen betreft een samenwerking tussen Oliver Sweeney en The School of Life en is gebaseerd op het werk van de Griekse filosoof Thales. Een schoen met een verhaal. Omdat mode de basis is voor toekomstig succes, weergeeft wie je bent en wat je denkt.

Artikel begint onder de advertentie

The School of Life spoort aan tot bewustzijn op een hedendaagse manier. De initiatieven raken me en zetten me aan tot nadenken. De Philospher Shoe is één van die instrumenten. Op de zool prijkt de tekst ‘head in the stars, feet on the ground’. De tekst verwijst naar de Griekse filosoof Thales. Slimme vent met geweldige theorieën, maar ook een dromer met zijn head in the skies.

Met de designer shoe wil ontwerper Oliver Sweeney mensen bewust maken van een bassale fout; voorkomen dat mensen de realiteit vergeten of zich zo sterk focussen op details dat ze het grotere plaatje niet meer zien. Dus: head in the stars en durf te dromen, maar keep your feet on the ground en wees realistisch. En de schoen zelf? Die reflecteert jouw individualiteit, flair en succes!

De philosopher shoe kopen? Dat doe je op de site van The School of Life. Daar vind je ook andere te gekke producten met een verhaal en heel veel inspiratie om je bewustzijn te vergroten. En die schoen? Pure fashion!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *