Maastricht magazine >

 
tips

Basic essentials voor iedere kledingkast

Basic essentials voor iedere kledingkast

Basics? Hoe werkt dat dan… Een eyectacher is snel gekocht, maar krijgt pas waarde door te combineren met de juiste essentials. Je kent de regel toch? Een item dat in het oog springt, combineer je met essentials. Kleding draag je door te combineren met basics. Welke essentials mogen in geen enkele kledingkast ontbreken? Dit zijn mijn favoriete basics.

WIT SHIRT Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat een wit shirt niet in jouw kledingkast mag ontbreken. Met shirt bedoel ik zowel een t-shirt als een blouse. Zelf ben ik fan van van de witte Yummie Tummie t-shirts van Heather Thomson. Heather is de koningin van de shapewear. Zelfs Oprah schijnt Yummie Tummie te dragen. Behalve dat witte t-shirt, tevens een goede witte blouse. Dat mag van mij een hele dure zijn, maar ook een basic overhemd van de Zara doet prima dienst.

COLTRUI Een zwart eenvoudig exemplaar. Een turtleneck om te dragen onder een jasje of met een vestje. Praktisch en sophisticated. Zo eentje van Oroblu of Wolford.

VESTJES Ik zou niet kunnen zonder mijn basic vestjes. Ik heb een hele stapel in donkere kleuren, zoals zwart blauw en grijs. Ik wissel goedkopere exemplaren van H&M en Zara af met vestjes van cashmère. Momenteel is het de ronde hals die ‘in’ is. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar vestjes met een v-hals. Het mag allebei, zolang je maar voor een donkere basic kleur kiest.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 19.09.07

Bijna gratis essential vest van de Zara (viscose, nylon en elastine)

CASHMÈRE TRUI Die wil je in een donkere kleur en wat mij betreft met een ronde hals. Ik kwam er afgelopen week, toen ik 5 dagen dezelfde zwarte leren rok van Designers Remix combineerde, achter dat dit item in mijn kast ontbreekt. Mijn Isabel Marant x H&M grijze trui bood uitkomst. Maar bovenaan mijn basis kledinglijstje staat nu een grijze cashmère trui. Nu al zin om die te combineren met die witte blouse en een jeans. De kracht van basics!

ZWARTE SKINNY Hoewel een skinny heus mag, kies ik zelf voor een slim fit jeans. Hoewel te duur voor wat het is en je zeker een goedkoper alternatief kunt vinden, zit een 7 For All Mankind’s altijd goed. De fotoreportage met mijn dochter het ultieme bewijs van wat een skinny van 7 For All Mankind’s voor je doet. Uit de huidige collectie de Rozie Gummy denim blue black een aanrader. Goed nieuws, de broek is momenteel zelfs in de uitverkoop.

LEREN BROEK en LEER JASJE Nee, niet om met elkaar te combineren. Maar ze verdienen wel allebei een plekje in jouw kast. Beiden absolute basics die niet mogen ontbreken. Bovendien is leer onverslijtbaar. Van al mijn leren broeken blijft die donkergroene van Fillipa K. mijn lievelings essential.

BLAZERJASJE Wederom kies je voor een donkere kleur. Zo gaat dat nu eenmaal met basics. Budgetkwestie? Koop dan niet al te dure vestjes en spendeer ook niet teveel aan dat witte shirt. Dan kun je voor jouw jasje los bij Zadig & Voltaire.

Schermafbeelding 2014-12-22 om 19.30.49

Jasje van Zadig & Voltaire gecombineerd met basic wit shirt

SJOES Daar kun je niet genoeg van hebben. Laten we beginnen met een paar zwart leren flatjes of ballerina’s. Een paar secretaresse pumps in zwart. Als het even kan ook enkellaarsjes met hak. Natuurlijk ook een paar sneakers of goed paar Hogan’s.

ACCESSOIRES Hoera, jouw basis garderobe is bijna compleet. Absolute essential die je hebben wilt om het compleet te maken, is een zwarte clutch. En dan een handtas in zwart leer à la de bamboe van Gucci of de Signature Duffle bag van Saint Laurent. En nog een fijne sjaal. Zelf ben ik in love met de cashmère shawl van Vandien. Maar een beetje kleur mag ook wel. Zo’n heerlijk wijnrood exemplaar en dan juist even niet van wol.

Zoek jij nog een goed voornemen voor 2015? Shop dan eens even geen eyecatchers. Zorg eerst voor die basics. En combineer die basics met elkaar of draag ze in combinatie met dat ene mega item. Ook handig: een vriendin van mij maakt ieder jaar een lijstje met basic items om haar garderobe mee aan te vullen. Zwarte panties, witte t-shirts, een degelijke bikini, ze werkt het lijst keurig af, los daarvan gunt zij zichzelf ieder seizoen 1 of 2 items waar ze op slag verliefd op wordt. Shop by the rules in 2015!

Foto boven: wit basic overhemd van Totême van Net à Porter

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *