Maastricht magazine >
tips

Het wensenlijstje van Cécile Narinx

Het wensenlijstje van Cécile Narinx

@elleeditor tweet @lovestohave: Ben voor primeur wel te porren. Kom maar door met die vragen.’ Een jippie raast door mijn lichaam. Mijn eerste twitterinterview! Plots een ‘helluph’. Besef dat het eerste interview met de Minister van Mode Zaken, Cécile Narinx, zojuist begonnen is. Een gesprek waarin de Elle hoofdredacteur berichtjes van 140 tekens typt over haar nieuwe boek ‘Geluk is een jurk’, één van haar lievelingsadresjes in Milaan deelt en toevertrouwt dat een jurk van  Roland Mouret haar wishlist siert.

Artikel begint onder de advertentie

Haar boek ‘Geluk is een jurk’ verschijnt begin 2012. Ik vraag Cécile waarom het een jurk is die blij maakt en niet die ene Balmain-broek. Ze antwoordt: ‘Omdat een jurk genoeg is voor een heel nieuw leven, en je in louter Balmain-broek van boven bloot blijft.’ Ben ik maar zelden geïnteresseerd in het voorwoord in een magazine, is de pagina waarop Cécile mij bij het openslaan van haar magzine al meenement misschien wel mijn favoriete artikel in de Elle. Vroeg ik me weleens af of ze haar editorial zelf schrijft, haar tweet maakt die vraag overbodig. Haar tweet is zorgvuldig geformuleerd, duidelijk en laat ruimte aan de lezer. Een kracht die maar weinig mensen bezitten. Een antwoord dat voor mij bevestigt waarom het juist deze vrouw is die scepter zwaait over de modebijbel van Nederland.

Maar als een jurk een heel nieuw leven is, is geluk dan gelijk aan volledig nieuw? Cécile: ‘Geluk kan ook een oude vertrouwde jurk zijn’. Maar er is meer dat de hoofredacteur gelukkig maakt. ‘Nieuwe schoenen, nieuwe Elle, nieuwe dag, nieuwe kansen.’ Daarnaast maakt ook haar nieuwe boek gelukkig: ‘Boek schrijven maakt gelukkig omdat ik me dan op 1 ding kan concentreren zonder afleiding. En schrijven doe ik het allerliefst.’.

In haar boek schrijft Cécile onder andere over haar lievelingsadresjes. Ze deelt er alvast één: ‘Excelsior in Milaan, een walhalla voor ALLES, van macarons tot Louboutins, wat je gelukkig maakt (hhtp://excelsiormilano.com).’ Het is geen toeval dat het adres een ‘echte’ winkel betreft, want net als Loves to Have gaat de voorkeur van Cécile uit naar offline shoppen, omdat ze stoffen wil kunnen voelen en meteen wil passen. Wat ze dan wil voelen en passen? ‘Wishlist: jurken van Roland Mouret, Victoria Beckham, Givenchy.’ Benieuwd of de kerstman haar wensen heeft verhoord.

Roland Mouret summer 2012 Roland Mouret SS20121

Jurken zijn geluk catwalk Roland Mouret SS 2012

Je vindt Roland Mouret bij PL-Line in Maastricht. Gebruik de labelfinder rechtsboven voor het vinden van een verkoopadres van overige merken.

 

Cecile Narinx twitter

Twitterinterview op de wall van Elle hoofdredacteur Cécile Narinx

 

Wil je het volgende interview al online volgen? Volg mij dan op twitter.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *