Maastricht magazine >
tips

Hoge hakken en de uitverkoop

Hoge hakken en de uitverkoop

Je hebt van die mensen die niet kunnen wachten tot de uitverkoop. Zelf ben ik niet zo’n uitverkoopshopper. Ik vind de sales rommelig en druk. Natuurlijk ben ik blij als ik in een favoriete winkel met twee keer zoveel Loves to Have naar buiten stap, maar over het algemeen mag die uitverkoop van mij best iets later beginnen, iets minder lang duren en zeker voor minder chaos zorgen.

Artikel begint onder de advertentie

Cliché, maar hoe irritant is het ook als je in juli bedenkt dat je nog wel een zomerjurkje kunt gebruiken. ‘Dummmhh’ luidt de gong, ga terug naar af. Of eigenlijk, wacht maar fijn tot begin volgende zomer. Want alles is al in juni weg. Erger nog. Dit jaar beginnen we al eind mei. De eerste uitverkoopadresjes vind je zelfs nu al op de Facebook fanpage van Loves to Have.

Ik ben niet iemand die veel, meer en nog veel meer koopt. Ik koop items waar ik van hou en vaak zijn het liefdes voor een leven. Liever geef ik iets meer geld uit voor een echte liefde, dan er verschillende affaires op na te houden. En dus begin ik met al die uitverkoopaankondigingen te vrezen. Heb ik de gewenste stuks wel in mijn kast hangen? Verdient een bepaalde broek nog dat ene gewenste item?

Een paar zwarte hakken voor onder mijn nieuwe Just Cavalli jurk is geen slecht idee. En dus besluit ik naar Oisterwijk te rijden. Om de gekte van de uitverkoop die op 8 juni bij Mayke start voor te zijn. Ooit weleens geweest? Dat is een ervaring die je niet mag missen. Alsof de Beetles optreden! Gillende vrouwen voor de vele, vele schoenen die in de rekken voor vaak 50% van de oorspronkelijke verkoopprijs weggaan. Hectische atmosferen die je één keer, en dan ook echt maar één keer, in je leven wilt meemaken. Een vriendin raakte een paar jaar geleden in de strijd bij Mayke zelfs haar eigen schoenen kwijt. De betreffende persoon, beladen met een boodschappentas vol high-end label uitverkoopjes, wist zeker dat zij ze als eerste had gezien…

Mayke

Hoewel ik vroeger vaak op hakken liep, ben ik de jus ergens kwijtgeraakt. Misschien door mijn lengte. Jammer, want eigenlijk is er niets mooier dan lange vrouwen op hoge hakken. Ik besluit mijzelf te belonen voor de rit naar Oisterwijk en kies naast de zwarte hak een paar killers van Tod’s. Heerlijk rustig, zo vlak voor de uitverkoop, pas ik ze. In de waan van het willen, vind ik in de winkel dat ik prima op hakken loop. Thuis word ik door mijn dochter geprezen om mijn sublieme keuze, maar al lachend adviseert ze me om toch maar even een cursus YouTube-haklopen te volgen. Verveeld lees ik uitsluitend de adviezen op Bepster en Hoedoe. Oefenen dus maar!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *