Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Trendy winterjassen 2023/2024: Stijlvolle looks

Trendy winterjassen 2023/2024: Stijlvolle looks
Artikel begint onder de advertentie

De astronomische winter staat voor de deur en de catwalks hebben gesproken! Dit seizoen belooft een ware viering van veelzijdige winterjassen, elk met een unieke uitstraling en functionaliteit. Van elegante lange jassen die tot aan de grond reiken tot stoere Aviator stijlen, er is een stijlvolle winterjas voor iedereen. Een groot deel van de winterjassen voor dames is in 2023 gemaakt van opvallende materialen die volume creëren. En comfort? Dat staat altijd voorop. Dit zijn de winterjassentrends van 2023/2024:

1. De winterjas tot aan de grond

Eén van de grootste trends van dit jaar op het gebied van winterjassen kwam op de catwalk van een groot aantal ontwerpers duidelijk naar voren. Een winterjas tot aan de grond, ook wel een floor sweeping coat genoemd, zal deze winter niet weg te denken zijn. Ze zijn er in klassieke, ingetogen kleuren, maar ook in varianten met een uitbundigere tint, zoals roze of geel. De grote voordelen van een winterjas tot aan de grond? Hij houdt je van top tot teen warm en je kunt er alles onder dragen wat je wilt, zelfs een joggingpak. Niemand die het ziet!

2. De Aviator jas

‘Aviator’ is het Engelse woord voor vliegenier. Een pilotenjas, zo kun je deze winterjas dan ook wel noemen. Hij is bij uitstek geschikt voor de dames die van een stoere look houden. Op de catwalk kwamen al tal van varianten voorbij. Het vaakst zijn de jassen gemaakt van een combinatie van leer en faux fur. Koud zul je het dus niet zomaar krijgen! En draag je dieren helemaal een warm hart toe? Dan bestaan er ook voldoende exemplaren die niet van leer, maar van imitatieleer zijn gemaakt.

3. Faux fur jassen

De luxe uitstraling van bont, maar dan zonder ook maar één dier daarvan het slachtoffer te laten zijn. Mede daarom juichen wij deze trend luidkeels toe. Maar natuurlijk ook om zijn zachte, comfortabele look and feel. Onthoud wel dat faux fur warm zit, maar niet zo warm als echt bont. Zorg er dan ook voor dat je er op de koudste winterdagen een lekker warme trui onder draagt.

4. De klassieke trenchcoat

Ook de klassieke trenchcoat mag niet aan de winterjassentrends van 2023/2024 ontbreken. De waarheid is dat deze trend er eigenlijk elk jaar is, want de trenchcoat is sinds zijn introductie vlak na de Eerste Wereldoorlog -de jas heeft zelfs een militaire achtergrond- nooit echt uit het straatbeeld verdwenen. Met een trenchcoat creëer je in een handomdraai een chique look. Voor een nonchalantere uitstraling kun je voor een oversized trenchcoat kiezen. Houd er wel rekening mee dat deze jas doorgaans iets minder warm is en dus vooral geschikt is voor het tussenseizoen. Bij onder andere LASCANA kan je slagen voor een mooie trenchcoat.

5. De puffer jack

Warm, comfortabel en hipper dan hip: ook in de puffer jack kun je aankomende winter gezien worden! Het is een grof gewatteerde jas die dankzij zijn voering optimaal in staat is om jou warm te houden. Het is dus een jas met een heel praktische functie. Hij geeft behoorlijk wat extra volume. Wel bestaan er exemplaren met een riempje, zodat je wat taille kunt creëren als je dat mooier vindt. Puffer jacks zijn zowel in onopvallende als felle kleuren verkrijgbaar.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *