Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Tweed van Hellen van Rees

Tweed van Hellen van Rees

Eigenlijk mogen we best wel trots zijn op Hellen van Rees. Doet de naam van deze ontwerpster bij de gemiddelde Nederlandse misschien niet meteen een belletje rinkelen, kennen grootheden in de modewereld – zoals Karl Lagerfeld – haar wel. Hellen staat namelijk op de shortlist voor de LVMH prize. Jonge ontwerpers van over de hele wereld dingen mee naar deze prijs van Louis Vuitton Moët Hennessy voor jong talent.  

Artikel begint onder de advertentie

Na het behalen van een bachelor aan ArtEZ vertrok Hellen naar Londen voor een master aan het bekende Central Saint Martins, waar ze in 2012 afstudeerde. Haar eerste eigen collectie showde ze tijdens de fashionweeks van Londen en Parijs. Vervolgens werd Lady Gaga gespot in een originele Hellen van Rees en won de ontwerpster in 2013 ook nog eens de Humanity in Fashion Award tijdens Berlin Fashion Week. Tot zover de succesvolle start van de carrière van Hellen.

LadyGaga_HellenvanRees HellenvanRees_collectie

Links Lady Gaga in kleding van Hellen van Rees, rechts de ontwerpster voor haar AW 2014 collectie.

Waar je het werk van Hellen aan kunt herkennen? Handgemaakt tweed is handelsmerk. Daarbij laat ze zich inspireren door de stoffen van Chanel. Ze gebruikt er restmaterialen van een breifabriek voor. Naast de hoofdcollectie, waarin heel veel handwerk zit, heeft Hellen ook nog een wat commerciëlere lijn. Voor deze kleding print ze afbeeldingen van haar eigen tweed en andere texturen op zijde.

Je koopt kleding en accessoires van Hellen in haar online shop. Op 13 maart maakt LVMH de tien finalisten bekend. Benieuwd of Hellen van Rees erbij zit!

AW14-HellenvanRees HellenvanRees_statement_bag HellenvanRees_AW14

Links en rechts een look uit de AW 2014 collectie, in het midden statement bag in signature tweed uit de SS 2014 collectie.

Foto boven: detail van kleding uit de collectie van komende winter.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *