Maastricht magazine >
fashion

Twinterview econista Marieke Eyskoot

Twinterview econista Marieke Eyskoot

Haar verschijning en haar boek maken mij nieuwsgierig. Ook haar uitspraak: ‘Don’t let the great be the enemy of the good’, spreekt mij aan. Een uitspraak waarmee Marieke Eyskoot duidelijk maakt dat alle kleine beetjes helpen. Ik besluit Marieke, die in oktober haar boek Talking Dress lanceerde, op te zoeken op Twitter. Een fair fashionista aan het woord over een duurzame trend.

Talking fashion met de auteur van Talking Dress wil ik natuurlijk weten wat de econista zelf draagt. Is haar ultieme zomerstuk een trouwjurk van Elsien Gringhuis, een jurk die ze ook als fab dress naar andere te gekke events aankan, schrijft Marieke Eyskoot: ‘Jurkje van @studiojux, vest van @PeopleTree, tweedehands boots.’ Het klinkt warm, comfortabel en best wel om te hebben!

Artikel begint onder de advertentie

 

Eerlijk is eerlijk, zelf ben ik zo groen nog niet als het op fashion aankomt. Heb ik Studio Jux weleens voorbij zien komen, is People Tree, het merk dat zichzelf omschrijft als pioniers of sustainable and fair trade fashion, nieuw voor mij. Draag ik veel van mijn stukken jaren, maak ik me net zo goed weleens schuldig aan een lapje stof aan een hanger van de Zara. Maar hoe kan ik, domme consument, dan ook weten wat goed is en wat niet? De econista antwoordt: ‘Winkels en merken vind je in mijn shopgids/app: http://t.co/8YHbSqHx, en veel meer tips in mijn boek: http://t.co/EvsU6YYa

Gezien het feit dat eerlijke fashion hier is to stay, aldus Marieke, lijkt het me voor fashion liefhebbers geen overnodige luxe dit boek te lezen. Respect voor mens en milieu is de toekomst immers. Of alleen al om net als Marieke bewust te kunnen kiezen tussen goede arbeidsomstandigheden en milieu als het echt moet. Zelf geeft Marieke aan dat ze dat niet makkelijk vindt: ‘Onmogelijke keuze! Maar als het echt moet ga ik voor goede arbeidsomstandigheden, omdat op het gebied van milieu al meer gebeurt.’ Dat het onderwerp hoe dan ook hot is en de keuze niet eenvoudig, blijkt uit de tweeps die zich in het gesprek mengen.

Weet ik niet of ik net zo groen als Marieke wordt, een stukje bewustzijn laat ze zeker achter. En stiekem ook de zin om zelf een stuk van People Tree of Studio Jux te bemachtigen. En haar boek krijgt een prominente plaats, want van mij mag het gesprek over eerlijke mode nog wel even op gang blijven!

 

Twinterview Marieke Eyskoot

 

Scroll naar beneden voor een in het echt verkoopadres van Studio Jux. Volg de links in de tekst voor de websites van de genoemde eco labels. Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen op het gebied van eerlijke mode? Volg Marieke Eyskoot!

Marieke Eyskoot Twitter

Foto boven: campagnebeeld van People Tree

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *