Maastricht magazine >
fashion

Uggs en Minnetonkas

Uggs en Minnetonkas

In Nederland zagen we de eerste uggs alweer zo’n zeven jaar geleden. Na het eerste seizoen was het nog niet over. Hoewel sommigen nog steeds afkeer hebben van deze winterse favoriet, brengt de Australische laars van schapenvacht velen nu al jaren warme voeten.

De meest bekende ugg is de laars met de gelijknamige naam. De vele Ugg stores die momenteel in Nederland openen, doen vermoeden dat de ugg is verheven tot favoriet consumer good en ook komende winter blijft. Niet verwonderlijk sinds enige jaren ook tal van namaak op de markt.

Geen namaak, zeker wel ugg, maar dan niet van het merk Ugg, is Australia Luxe Collective. Het merk brengt net iets spannendere modellen dan het merk Ugg en heeft bovendien een meer charmante voet door een verfijnde afwerking. Hoewel we er niets over kunnen vinden, lijkt Australia Luxe Collective zusje te zijn van de ugg met de naam Love from Australia. De merken vertonen veel overeenkomst. Love from Australia is echter net iets gereserveerder en daardoor favoriet van Loves to Have. Love from Australia is, ook in grote maten, verkrijgbaar bij kinderschoenenwinkel Piedi d’Oro et Più in Maastricht.

Artikel begint onder de advertentie

Voor wie iets anders dan de ugg wil om de winter door te komen, is Mou misschien wat. Een Eskimolaars die vorig jaar niet aan te slepen was. Bij Blue Blood op de PC was de collectie dan ook in no time uitverkocht. Tevens is de Ahka-boot in opkomst. Deze laars is geïnspireerd op de laarzen van de Thaise Ahka-stam. Net als de ugg lekker warm en net als de Mou hip. Op zoek naar een winkel die de boots verkoopt? Kijk eens bij Little Soho, hier voor de Ahka-boot en hier voor de Mou. Ook Smaak in Amsterdam verkoopt de Ahka boots. En bij alle winkels van Paul Warmer is de eskimolaars van MOU verkrijgbaar.

De hippe Mou

Hoewel de surfboys in Australië de ugg ook bij zomerse temperaturen dragen, is een alternatief nooit weg. De uit Minnesota afkomstige moccasins van Minnetonka zijn gemaakt uit één stuk leer en geïnspireerd op het schoeisel van Indianen. De schoen zit heerlijk comfortabel. Een bohemian laars die in de kleuren zand, camel, koffie en zwart verkrijgbaar is en al aan de voeten van menig celeb, zoals Kate Moss en Sienna Miller, is gespot.

Minnetonka1

Comfortabele Minnetonka

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *