Maastricht magazine >
fashion

Verliefd op de poncho’s van Ladak

Verliefd op de poncho’s van Ladak

Ik schreef al eerder over het feit dat jassen niet echt mijn ding zijn. Een cape gaat er wel in… euh om. Zo komt mijn gebreide exemplaar van Dyanne Beekman regelmatig uit de kast als andere mensen hun winterjas al een tijdje dragen. En nu ben ik verliefd op een poncho. Misschien komt het omdat de exemplaren van LADAK op twee fronten overtuigen. Ik vind ze niet alleen erg mooi, ze zijn ook nog eens helemaal sociaal maatschappelijk verantwoord.

Artikel begint onder de advertentie

De poncho’s van LADAK zijn eigenlijk draagbare dekens, ze zijn namelijk gemaakt van pakdekens waarin onder andere oude truien, jeans en dekens verwerkt zijn. Dit geeft een stoere, ruwe uitstraling. En dan komt het element dat ik niet kan weerstaan: lintjes. Bijzondere en vrolijk gekleurde linten vormen patronen en fleuren de boel op. Naast de bekende wijde variant heeft het label een poncho met een riem van leer. Zo snoer je de poncho gewoon wat strakker om je middel en laat je je taille zien. En voor wie van wikkelen houdt is er ook nog een variant die je als sjaal om kunt slaan. Keuzes, keuzes!

Ladak-poncho-Paul02 Ladak-poncho-Frans031 Ladak-poncho-Mohammed1

Links variant Paul met riem, in het midden grafische poncho Frans en rechts omslagponcho Mohammed.

Volgens Creative Director Jane Stronk komen de poncho’s altijd van pas: “We hebben poncho’s ontworpen waarmee je zowel tof door de stad fietst, flaneert langs het strand of lekker warm op de bank kunt liggen”. En ja, ik zie mijzelf dit dus allemaal doen. En wel in Elvis of Sander, varianten met riem en roze accenten. En ik zal niet de enige zijn die warm blijft dankzij LADAK want 15% van de winst gaat naar een daklozencentrum. Ik een deken, zij een deken!

Geen fan van poncho’s? LADAK maakt volgens hetzelfde designprincipe ook fijne dekens en kussens voor op de bank! Je vindt alle producten in de webshop van het label.

Ladak-poncho-Elvis-detail Ladak-poncho-Sander03

Links detail van Elvis, rechts poncho Sander.

Foto boven: poncho Elvis.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *