Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Voor welke nachtkleding ga jij?

Voor welke nachtkleding ga jij?
Artikel begint onder de advertentie

Niet alleen voor overdag, maar ook voor ’s avonds en ’s nachts zou je op het gebied van kleding meer dan genoeg keuzemogelijkheden in je kast moeten hebben. Zo kun je je ook na zonsondergang kleden in de outfit die op dat moment het beste bij jouw behoeften en je mood past. De ene keer is dat misschien een warme pyjama en de andere keer een sexy babydoll. Nachtkleding wordt net als andere mode beïnvloed door trends. Des te meer reden om af en toe iets nieuws aan te schaffen! Voor welke nachtkleding ga jij? Wij zetten de populairste keuzes op een rijtje.

1. De pyjama met lange mouwen

Heb jij ’s avonds en ’s nachts vooral behoefte aan warmte en comfort? Dan is een pyjama met lange mouwen voor jou een goede keuze! Ook een onesie geeft je diezelfde voordelen, alhoewel die ’s avonds wel iets meer gedoe oplevert wanneer je het toilet bezoekt. Een geliefde pyjama met lange mouwen is de doorknooppyjama. Het bovenstuk daarvan is over de gehele lengte voorzien van knopen, wat een net iets ‘chiquere’ look geeft.

2. Het huispak

Het huispak lijkt verdacht veel op de pyjama met lange mouwen, maar er is één belangrijk verschil: de stof is meestal een stuk dikker. Dit komt omdat de meeste mensen een huispak dragen wanneer ze thuis op de bank zitten. Wanneer je onder de dekens kruipt, is een gewone pyjama meestal voldoende om je warm te houden. Behoor jij tot de categorie ‘koukleum’? Dan hoeft natuurlijk niets je ervan te weerhouden om lekker met je huispak onder de wol te kruipen!

3. De shortama

Wanneer de temperaturen in het voorjaar en de zomer oplopen, wordt het tijd voor iets luchtigers: de shortama: een pyjamaset die uit een short en een top (zonder mouwen of met korte mouwen) bestaat. Hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid en zul je het niet snel te warm hebben. Overigens kun je een shortama natuurlijk ook gewoon in de winter dragen wanneer je iemand bent die het tijdens het slapen juist warm heeft. De shortama is vaak gemaakt van lichtere stoffen dan de pyjama met lange mouwen.

4. De negligé of babydoll

Op het moment dat je je vooral stijlvol en verleidelijk wilt kleden, is de negligé een goede keuze. Dit sexy jurkje, dat vaak voor een gedeelte doorschijnend is, geeft je een ultieme vrouwelijk look. Je draagt hem niet alleen in bed, maar ook ’s avonds op de bank. Andere verleidelijke nachtkleding is de babydoll: een set die uit een kort broekje en een wijdvallend hemdje bestaat. De babydoll dankt zijn naam aan de korte jurkjes waarmee poppen vaak worden aangekleed.

5. Ondergoed

Tot slot kun je natuurlijk ook gewoon in ondergoed slapen. Een groot voordeel daarvan is dat je lichaam goed kan afkoelen en dat is ideaal voor je nachtrust. Bovendien heb je alle bewegingsvrijheid die je je maar wenst. Dat is extra prettig wanneer je een onrustige slaper bent en veel woelt. Kies voor een comfortabele bralette en een katoenen onderbroek. Synthetische stoffen geven namelijk een verhoogde kans op het ontwikkelen van schimmels en bacteriën.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *