Maastricht magazine >
fashion

Vrouwenpower in SheSuit tweed

Vrouwenpower in SheSuit tweed

Als student aan de Hotelschool wapende ik me in mantelpak. Ik hulde me in autoriteit. Verbeelde de zakenwereld te begrijpen. Pas veel later trok ik soms bewust een jeans aan, wanneer ik wist aan tafel te zitten met 5 mannen in grijs pak. Nu ik ouder ben, ook meer balans. Het is niet meer zwart-wit. Word ik dan net zo grijs als die mannen in dat pak? Ja, soms overweeg ik zelfs een vrouwelijk zakenpak. Ik besluit op onderzoek uit te gaan. Het is SheSuit CEO & founder Angélique Koopmans die me op Twitter wegwijs maakt in de dresscode van de vrouwelijke zakenwereld.

Artikel begint onder de advertentie

Op mijn vraag waarom we als vrouw een maatpak willen, tweet Angélique: ‘Om zelfverzekerd en in stijl onze doelstellingen en ambities te realiseren.’ Ik twijfel. Willen we als vrouw niet juist dicht bij onszelf blijven? Is het niet juist die onderscheidende kracht die ons succesvol maakt? Waarom de mannenwereld kopiëren als we juist zoveel toe te voegen hebben? Daarop laat Angélique weten dat een bij je persoonlijkheid passend robe manteau of jurk met jasje voorbeelden zijn van prachtige, vrouwelijke, zakelijke kleding. Ze onderstreept dit in een andere tweet: ‘Een kwalitatief uitstekend en bij je persoonlijkheid goed passend broekpak met rok en een fraaie jurk. Succes volgt vanzelf…’

Hoewel ik twijfel, begrijp ik wel waarom ze al die blije jurken in de zakenwereld niet adviseert. Angélique: ‘Het fladderjurkje leidt af naar je lichaamsvormen. Zorg voor een fraaie jurk met mooie schouderbelijning. Dat geeft autoriteit.’ Ok, ik begrijp het. Maar wat dient iedere vrouw dan in de kast dient te hebben hangen. Het is het antwoord van Angélique dat mij doet beseffen dat een stijlvol maatpak niet per definitie een eenheidsworst van je maakt. ‘Bij SheSuite is iedere klant couturier. Ontwerp je eigen stijl.’ En met die tip zoek ik online naar het label.

Het kan haast geen toeval zijn. Aangemoedigd door de tweet van Angélique kies ik voor tweed. Omdat tweed er in vele soorten en diktes is. Omdat je tweed stoer en klassiek kunt combineren. Omdat tweed binnen en buiten kan. Mijn eigen stijl! Nu nog een broek en jurk erbij! Misschien ook maar gewoon met zwarte, leren legging.

tweed shesuit maatpak

Dit interview is tot stand gekomen op Twitter met dank aan Angélique Koopmans van SheSuit.

SheSuit Angelique Koopmans

Angélique Koopmans van SheSuit in SheSuit

Wil jij autoriteit uitstralen? On top of the world? Bezoek SheSuit.

Schermafbeelding 2012-11-02 om 14.36.11

Twitterinterview SheSuit met Loves to Have

SheSuit op twitter volgen? Klik hier!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *