Maastricht magazine >
fashiontips

Wat zijn dé jeans trends van 2022?

Wat zijn dé jeans trends van 2022?
Artikel begint onder de advertentie

De spijkerbroek is misschien wel ons favoriete kledingstuk. Je kunt er zoveel looks mee creëren en je kunt jeans ook op vrijwel elk moment aantrekken! Dat niet alleen: elk jaar zijn er weer verschillende interessante jeans trends die we op de voet volgen. Welke jeans mogen er in 2022 niet ontbreken aan je garderobe? Je leest het hier!

Patchwork jeans

Ben je op zoek naar opvallende dames jeans? Dan zit je goed met de unieke modetrend van 2022: patchwork jeans. Het gaat om jeans waarbij verschillende stukjes stof in meerdere kleuren zijn samengevoegd tot één geheel. Bijzonder staat dit zeker! Het is ideaal als je wat uitgekeken bent geraakt op de spijkerbroek omdat je de looks te eentonig vindt. Met een patchwork spijkerbroek blaas je zeker weer nieuw leven in je outfits. Draag zo’n jeans met een basic topje erboven: het staat hierbij het mooist als de dames broek de aandacht trekt. Vaak maak je ook een duurzamere keuze, aangezien veel merken de patchwork jeans maken van stukjes van oude, niet-gebruikte spijkerbroeken.

Baggy, low waist jeans

Geen zorgen: high waist jeans zijn er ook nog in veelvoud te vinden. Maar toch is ‘ie nu echt terug van weggeweest: de low waist jeans. We gaan terug naar de jaren 00! Je moet ervan houden, maar dit type jeans mag in ieder geval niet ontbreken aan deze lijst met de nieuwste spijkerbroekentrends. Ga niet alleen voor de lage spijkerbroek, maar kies daarbij ook voor een baggy design. Precies: zo kom je tot de skater look! Vans erbij en een oversized T-shirt – en het plaatje is compleet. Avril Lavigne, anyone? Maar je kunt de styling juist ook anders aanpakken door deze broek te combineren met chique pumps en een strakke top. Het zit in ieder geval heerlijk, zo’n slouchy broek. We kunnen het ons al bijna niet meer voorstellen dat we onszelf voor zo’n lange tijd in de strakke skinny jeans hebben gehesen.

Denim in lichte kleuren

Welke kleuren zijn dit jaar geliefd in de wereld van denim? Hoewel je vrijwel alle kleuren gewoon kunt blijven dragen, springt één optie er toch wel bovenuit: licht denim! Denk aan lichtblauw, zoals de afgelopen jaren al steeds vaker in het modebeeld te zien is. Maar daar komt ook de witte jeans bij, of de spijkerbroek in zand of crème. Perfect voor de lente en zomer!

Jeans in donkere wassing

Van lichte kleuren gaan we naar donkere kleuren: ook de spijkerbroek in een donkere wassing is in trek! Ga hierbij met name voor een ongewassen afwerking, oftewel een raw denim look.

Van top tot teen in denim

De laatste trend heeft niet alleen betrekking op denim om je benen, maar ook om je bovenlichaam! De complete denim look mag namelijk ook weer worden gezien in 2022. Draag een denim blouse met een spijkerbroek. Of ga voor een stoere denim jumpsuit! Een klapper van een kledingstuk.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *