Maastricht magazine >
fashiontips

Wat zijn de trends voor 2023-2024 in trouwmode voor heren?

Wat zijn de trends voor 2023-2024 in trouwmode voor heren?
Artikel begint onder de advertentie

Als het gaat om bruidsmode dan gaat het meestal over de dames. Want die stelen de show op de huwelijksdag. Iedereen vraagt zich af wat de bruid zal dragen. Wat de bruidegom draagt is vaak redelijk voorspelbaar: een mooi pak. Maar vergis je niet, ook in trouwpakken is heel wat te kiezen. De tijd dat de bruidegom in een zwart of donkerblauw pak naast zijn bruid liep ligt ver achter ons. De mode is op dat punt ook aan trends onderhevig.

Nieuwe kleuren

Een trouwpak kopen doe je met zorg en aandacht. Er zijn maar weinig mannen die even op een zaterdagmiddag een willekeurige herenmodezaak binnenlopen om daar even een pak te scoren omdat ze volgende week gaan trouwen. Misschien kost het uitkiezen van een mooi pak niet zoveel tijd als de jurk voor de bruid, maar het is wel belangrijk dat je een goed zittend pak draagt waar je je prettig in voelt. Dat pak kan diverse kleuren hebben. Groen is bijvoorbeeld helemaal in de mode. Er zijn zelfs groene smokings te koop, ook daar stapt men langzaam af van het idee dat een smoking uitsluitend zwart of wit mag zijn. Maar ook bordeaux is een kleur die je steeds vaker ziet bij bruidsmode voor mannen.

Wat draagt de bruid?

Een bruid gaat nog altijd in de meeste gevallen gekleed in een witte jurk. Bruidsjurken zijn er in talloze uitvoeringen. Je kunt als bruid op die manier een model kiezen dat past bij je persoonlijke wensen en je lichaamsbouw. De bruidegom mag traditiegetrouw niet weten wat de bruid draagt omdat dit ongeluk zou brengen. Maar het is natuurlijk wel handig om de kleur te weten als je als bruid niet kiest voor wit. Het zou heel pijnlijk zijn als de kleuren van het bruidspaar niet bij elkaar passen. Binnen het assortiment herenmode van Henk ter Horst vind je voldoende keuze voor een mooi pak waarin je naast je bruid of bruidegom kunt stralen.

De vader van de bruid of bruidegom

Niet alleen de bruidegom wil er op de huwelijksdag tiptop uitzien. Dat geldt natuurlijk ook voor de vader van de bruid en de vader van de bruidegom. Ook voor hen geldt dat het nette pak niet per se donkerblauw of zwart hoeft te zijn. Er zijn talloze kleuren om uit te kiezen. Je kunt de kleur eventueel laten afhangen van het seizoen. In de winter draag je misschien liever donker en in de zomer een lichte kleur. En uiteraard houdt ook de vader van bruid of bruidegom rekening met zijn partner indien van toepassing als het gaat om het matchen van de kleuren van de kleding. Een pak dat een goede pasvorm en kwaliteit heeft is heel belangrijk. Niet alleen voor het oog van anderen, maar ook voor degene die het draagt. Je wilt je immers op zo’n belangrijke dag op je gemak voelen en volop genieten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *