Maastricht magazine >
fashion

Wild Wild West sieraden

Wild Wild West sieraden

Het Wilde Westen is niet bepaald een trend op het gebied van kleding, hoewel hier en daar altijd ergens iets in cowboy stijl opduikt. Zoals op de catwalk van Balmain. Maar sieradenontwerpers lijken deze zomer toch hun inspiratie uit de stoere lifestyle te halen. Ik heb al enkele items gespot waar zelfs de nogal mannelijke Calamity Jane geen nee tegen had gezegd. Gevlochten touwtjes van leer die aan lasso’s doen denken, pistolen en bizonschedels. Stoer en medogenloos lijkt de trend. Een schril contrast met de meisjesachtige mode van zomer 2012, vol bloemen en pasteltinten. Gevalletje miscommunicatie? 

Artikel begint onder de advertentie

Neem Aurélie Bidermann, die verleden jaar geroemd werd om haar luxe versie van het vriendschapsarmbandje. Deze kleurrijke sieraden passen perfect in het modebeeld van nu. De nieuwe zomercollectie is echter geheel uitgevoerd in goud. Soms polished, zoals de bizon schedels. Soms ruw, zoals mijn favo items van zogenaamd lasso touw. Daarnaast iets waarvan ik maar niet kan bepalen of het een twister is, of van die gedroogde struikjes die in westerns door de verlaten straten rollen.

Aurelie_Bidermann_armand_lasso_ss2012 Aurelie_Bidermann_ss2012_ketting_wild_west_bizon Aurelie_Bidermann_oorbellen_ss2012_wild_west

Lasso armband, Wild West ketting en oorbellen van Aurélie Bidermann.

Van Frankrijk gaan we naar Kopenhagen, waar Hultquist sieraden maakt. Naast thema’s als Tibet en Python herbergt de collectie ook iets westernachtigs. Zoals een ketting met een bewerkt pistool en verschillende bandjes van leer, suede en andere materialen met bizon schedels.

Hultquist_ss2012_press01 Hultquist_ss2012_press03

Revolver en Ox Skull sieraden van Hultquist.

Foto boven: Wild West cuff van goud met turquoise steentjes van Aurélie Bidermann.

Hultquist koop je onder andere bij Lutgarde in Maastricht, de sieraden van Aurélie Bidermann zijn verkrijgbaar bij Stylesuite Femme. Scroll naar beneden voor meer verkoopadressen van Aurélie Bidermann.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *