Maastricht magazine >
fashiontips

Zakken dichtgenaaid of openmaken?

Zakken dichtgenaaid of openmaken?

Buitenzakken van jasjes zitten veelal met een paar steken dicht. En meestal laat ik mijn zakken ook dicht. Kledingstukken blijven daardoor beter in vorm en het voorkomt dat zakken gaan gapen. En toch, je hebt van die zakken die bedoeld zijn als zak. Wanneer laat je een zak dicht en wanneer wil je een zak liever los tornen? Mijn ideeën over zakkenland.

Artikel begint onder de advertentie

Ik kan er niets aandoen, maar wat heb ik er een hekel aan als mensen de tag van hun jeans aftrekken en de draadjes laten zitten. Mannen die Levi’s broeken dragen, lijken er een handje van te hebben. Zo goed als dat ze wat mij betreft in de Levi’s winkel ook wel even mogen wijzen op feit dat aan het bruine merklabel een gedeelte hangt dat is bedoeld om te verwijderen; enkel dienst doet om de maat te duiden. Hoe onzinnig ook, maar het stoort me als mensen dat niet verwijderen. En of ik nog niet genoeg fobieën heb, word ik ook onrustig van mensen die hun riem niet door alle lusjes halen. Hoe kun je het vergeten? O ja, en dan heb je ook nog mensen die het label op de mouw van hun jasje laten zitten. Waarom is het tornmesje dan uitgevonden?

 

Schermafbeelding 2015-03-24 om 07.49.05

Dat rechter deel van het label scheur je er na het kopen vanaf…

Dat moest me even van mijn hart. Nu kan ik door naar de zak. En dan bedoel ik een zak zoals in een jasje model blazer. Wanneer mag die zak open en wanneer kun je een zak beter dichtlaten?

Als jij je zakken gaat gebruiken zodra je ze openmaakt, dan is het devies om ze vooral dicht te laten. Want de boosdoener is niet zozeer het verwijderen van het stiksel, maar vooral die sleutelbos en telefoon die je in jouw zakken meezeult. Wanneer je de zakken dicht laat, kom je niet in de verleiding en blijft je jasje in model.

Zelf liet ik onlangs de zakken van een buitenjas dichtgestikt. Het duurde een kleine week voor ik doorhad dat de jas met de zakken open juist veel meer volume kreeg en daardoor beter in model. En dus? Zakken open of dichtlaten verschilt per jasje. Maar als ik dan toch een stelregel dien te geven: laat de zakken van een blazer dicht en maak die van je buitenjas open.

Ook lezen op LovestoHave

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *