Maastricht magazine >
fashiontips

Zo blijft je leren jas mooi

Zo blijft je leren jas mooi
Artikel begint onder de advertentie

Wie houdt er nu niet van leren kleding? Iedere modebewuste man of vrouw heeft wel een leren item in de kast hangen. Maar als je helemaal verknocht bent aan je leren jas dan is het wel belangrijk dat je die in goede conditie houdt. Leer is sterk, maar het heeft wel een speciale behandeling nodig om lang mooi te blijven. In de wasmachine gooien is echt geen optie. Met deze tips geniet jij meerdere seizoen van je leren jas of leren broek.

Leder spray

Heb je net een mooi leren jasje voor dames gescoord? Dan is het belangrijk om je nieuwe aanwinst meteen te behandelen met leder spray. Als je leer hiermee inspuit wordt het beschermd tegen vuil en vocht. De kans dat er een vlek op je jas komt is op die manier een stuk kleiner. Herhaal de behandeling om de paar maanden. Check eerst of de spray geen kleurverschillen veroorzaakt, dit verschilt per leersoort. Dus spray eerst een klein beetje op de jas onder je oksel en kijk wat er gebeurt. Zo voorkom je dat je met je goede bedoelingen meteen je jas verknoeit.

Aan de kapstok

Sommige mensen hebben de neiging om een leren jas die ze een tijd niet dragen op te vouwen en in een kast te leggen. Of nog erger: in een plastic zak te stoppen want ‘dan kan er geen vuil bij’. Het tegendeel is waar. Als je je jouw favoriete leren jas een paar maanden in een zak in de kast hebt laten liggen is de kans groot dat je hem daarna weg kunt gooien omdat er juist vuil in is getrokken. Beter is het om je favoriete leren jasje dames op een hanger aan de kapstok te hangen. Uit het directe zonlicht om verkleuren te voorkomen.

Drogen na een plensbui

Je leren jas kan heus wel tegen een flinke stortbui. Je jas komt er in de regen waarschijnlijk beter vanaf dan je kapsel. Maar je jas daarna laten drogen moet je wel op de goede manier doen. Hang een natgeregende leren jas nooit op de verwarming, daar gaat het leer van kapot omdat het dan uitdroogt. Gewoon op de kapstok hangen op de hanger zoals je altijd doet. En dan rustig laten drogen. Let op dat je jas niet in het zonlicht hangt, anders loop je kans op verkleuren van het leer.

Een leren jas reinigen

Als je leren jas gereinigd moet worden dan is de beste optie om hem naar de stomerij te brengen. Kies een stomerij die ervaren is met leren kleding. Op die manier weet je zeker dat je jas mooi en schoon wordt zonder beschadigingen. Vlekjes, bijvoorbeeld van regendruppels, kun je verwijderen met een zachte borstel of door het leer tegen elkaar te wrijven. Daarna wel de jas opnieuw behandelen met leder spray (zie eerste tip) om het leer in topconditie te houden.

Als je je leren jas op deze manier behandelt kan hij vele jaren mee. Het grote voordeel van leer is dat het tijdloos is en ooit uit de mode raakt. Dus wees zuinig op je leren kleding!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *