Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

100% Maastricht bij Café Sjiek

100% Maastricht bij Café Sjiek

Café Sjiek hoort bij Maastricht zoals de Eiffeltoren bij Parijs. Favoriete hangout van locals en ondertussen wereldberoemd. Een multifunctionele plek om te daten, in je eentje een hapje aan de bar te eten of om ontspannen te tafelen met vrienden.

Sjiek wijnbar

De wijnbar bij binnenkomst, tien minuten later is het al een gezellige drukte

Café Sjiek is een echte lovestohave. Tijd dus om één van mijn vele bezoekjes uit te lichten. Sluit bovendien aan bij mijn streven om dit jaar op LovestoHave iets meer doorkijk te geven in mijn leven. Toch is het even wennen. Juist doordat Café Sjiek als een soort tweede huis voelt. Niet alleen voor mij, ik ken volgens mij geen Limburger die niet iets met het restaurant op de Sint Pieterstraat 13 heeft.

Sjiek bar

Informeel eten aan de bar bij Café Sjiek

Ik kom al bij Café Sjiek sinds de tijd dat ik in Maastricht studeerde. En ik kom er nog steeds. Zoals gisteren voor een early dinner (soort van belated lunch). Schuiven wij rond 17 uur aan tafel, is het al wachten voor de mensen die na ons binnenkomen. Maar met wachten bij Café Sjiek is niets mis. Dat doe je namelijk onder het genot van een drankje aan de wijnbar. Altijd wel iemand op een steenworp afstand om mee bij te praten of een nieuw iemand om een glas wijn mee te delen.

IMG_7038

Klassiekers van Café Sjiek: brochette en pasta funghi met truffel

Die informele setting van Café Sjiek vind ik heerlijk. Ook fijn dat je hier tot 23 uur kunt binnenlopen om te eten. Als je later op de avond komt, is een plan B geen overbodige luxe. Kan het zomaar dat je direct kunt aanschuiven, kan het even goed dat er een wachtrij (rondom de wijnbar) is van een dik uur. En nee, reserveren is geen optie. Daar doen ze bij Café Sjiek niet aan. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Sjiek menukaart

Menukaart van Café Sjiek

Drankje of maal? Klik hier voor meer informatie over Café Sjiek.

Meer blogs over food & drinks in en om Maastricht:

Foto boven: Met het gezin à table bij Café Sjiek te Maastricht

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *