Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Affordable Art Fair en Tapijnkazerne

De Tapijnkazerne in Maastricht is hot. In zoverre dat het horeca gedeelte een paar weken geleden is geopend en het er sindsdien altijd druk is. De sfeer is à la die van de Brandweerkantine in Maastricht, de Westergasfabriek in Amsterdam en Piet Hein Eek restaurant in Eindhoven. Gister was het wederom goed druk bij het restaurant dat zichzelf Tapijn Brasserie noemt (een naam die mijn inziens niet helemaal de lading dekt). Dat het druk is, begrijp ik wel. Op het voormalige kazerneterrein vond de opening van Affordable Art Fair plaats.

Artikel begint onder de advertentie

Tapijn Brasserie

Niet alleen de Affordable Art Fair was gisteren aanleiding om de Tapijn Brasserie te bezoeken. Bij een zomerse 25 graden was het ook een top terras dag. Wij waren niet de enigen die dat dachten. Tegen de tijd dat we bestelden, waren de hamburgers (die naar ik van vrienden verneem de absolute favoriet zijn) uitverkocht. Dus kozen twee van mijn tafelgenoeten de dagvis (op de huid gebakken roodbaars met peultjes en gefituurde risotto ballen) en mijn dochter voor een Caeser salade. Zelf koos ik een salade met grotkaas. Alle borden keurig leeg; het eten is prima. Je merkt wel dat het restaurant pas net geopend is en dat mega terras weer in combinatie met de preview van de Affordable Art Fair wel heel veel van het goede is. Gelukkig  communiceert Tapijn zelf ook dat het zo af en toe nog even wennen is en doen ze hun best, dat maakt veel goed en zorgt zelfs voor een charmante noot.

Affordable Art Fair Maastricht

De Affordable Art Fair is het kleine, betaalbare zusje van de Tefaf. Dit jaar voor de tweede keer in Maastricht. Vorig jaar nog in de Timmerfabriek, dit jaar in een tent op het terrein van de Tapijnkazerne. Die tent eigenlijk een beetje jammer. Juist ook omdat er zoveel te gekke gebouwen op het terrein van de kazerne staan. Aan de andere kant natuurlijk ook wel heel gaaf dat het terrein zo aanslaat en alle gebouwen bezet zijn. De Affordable Art Fair brengt kunst tot 6.000 euro en er zitten leuke stukken tussen. Sfeer is heerlijk ongecompliceerd. Naast kunst kijken en kopen, is er het één en ander aan horeca. Voor wie in Maastricht woont of dit weekend in Maastricht is: zeker even binnenlopen.

IMG_9294 1

Jammcutting performance bij binnenkomst Affordable Art Fair

Mijn favoriete stuk van de Affordable Art Fair

Mijn favoriet? Met veel plezier verwondering gekeken naar de kappersshow bij binnenkomst. Onder de noemer jammcutting knipten 8 kappers samen verschillende modellen. Zonder plan, zonder woordenwisseling. Ik vind het nogal een dingetje en je moet je als model maar willen overgeven aan 16 knippende handen… En mijn favoriet voor aan de muur? Zowel onder de indruk van de foto’s van Bert Schaeffer van Inez, als ook van het borduurwerk van Cecile Verwaaijen bij KunstID. Waarom? Ga zelf maar kijken, dan begrijp je het wel!

Church Bert

Eén van de foto’s van Bert Schaeffer, maar je wilt absoluut ook die van de vrouw in het water zien

IMG_9297 1

Studiewerk van Cecile Verwaaijen. Vraag vooral ook aan Marieke van KunstID naar het verhaal achter het werk

Foto boven: Samen met mijn dochter bij Tapijn wachten op vrienden en op een tafeltje om te eten. Op de foto draag ik mijn Patrizia Pepe jasje van Solo uit Sittard (heb ik ook eerder in een blog als outfit gedeeld).


De Affordabel Art Fair is donderdag en vrijdag van 12 tot 21 uur geopend en zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *