Maastricht magazine >

 
food-and-drinks

Drinkwaren van WAAR

Drinkwaren van WAAR

Als non koffiedrinker kom je al snel uit bij thee als het om warme dranken gaat. En dan het liefst toch wat bijzondere smaakjes, want anders is het ook zo eentonig. Bij WAAR in Maastricht werd ik verleid om wat nieuwe theesoorten uit te proberen. Allemaal biologisch uiteraard, want de winkel staat voor bijzondere, duurzame producten.

Merken trekken mij over de streep met mooie verpakkingen. Een erfenis van mijn eerste baan bij een ontwerpburo waar ook verpakkingen werden gemaakt. ik kan er gewoon heel blij van worden, zo simpel is het. Bij WAAR te veel keuze in fraaie verpakkingen, en dus moet de rem erop. Het prachtige blikje met bloemenprint van Mr.Jones gaat pas volgende keer mee naar huis. Voor nu is het de beurt aan Kromland Farm en The London Tea Company.

Kromland Farm is Zuid-Afrikaans, en verbouwt al meer dan een eeuw rooibos. Daarmee heeft het merk een focus, die terug te zien is in het assortiment. Drie soorten, geen poespas. Gewone rooibos, met vanille of earl grey met een twist. Ik koos voor de vanille variant. Ben ik nog steeds dolverliefd op de verpakking, het aantal zakjes mindert niet zo snel. Enerzijds omdat er maar liefst 40 zakjes in de verpakking zitten, anderzijds omdat ik weinig vanille proef. Maar wellicht is deze thee dan ook bedoeld voor doorgewinterde rooibos drinkers, voor wie het subtiele verschil een aangename afwisseling is.

Van The London Tea Company koos ik de witte thee met elderflower en abrikoos. Hoewel hij mij favoriete thee (Bengal Spice van Celestial Seasonings) niet kan verslaan zeker een blijvertje. Niet zozeer vanwege het hoge percentage anti-oxidanten, iets wat mijn huid jong en soepel belooft te houden. Maar vanwege de heerlijk zoete geur en de lichte smaak.

Drink je liever water op je werk? WAAR biedt ook fijne waterflessen. Zoals de glazen variant met siliconen dop van het Deense Retap, en de bekende Dopper flessen.

retap1 Mrjones_thee Dopper

Links Retap flessen, in het midden de thee die nog op mijn verlanglijstje staat en rechts Dopper flessen.

Foto boven: verpakkingen van Kromland Farm en The London Tea Company.

Duurzame waterflessen en biologische thee vind je bij WAAR Maastricht en andere vestigingen van WAAR.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *