Maastricht magazine >
food-and-drinks

De vrijheid van Libertine Café Amsterdam

De vrijheid van Libertine Café Amsterdam
Artikel begint onder de advertentie

Het is een draak van een naam. In zoverre dat de naam kennelijk niet blijft hangen. Als ik Libertine noem, kijken mensen me vragend aan. Maar wanneer de ‘aha’ er is, is men het onvolprezen eens. Libertine Café is een cadeautje. Deze fijne hangout, ofwel all day café, in de Negen Straatjes is mijn Amsterdamse zomerfavoriet 2017. Een favoriet waarvan de naam bij mij wel blijft hangen. En bij deze Loves to kundig maak!

Als je om 4 uur ’s middags je bed uitrolt

De naam van het all day café sluit aan bij het het concept. Bij deze hang-out kun je niet reserveren. Irritant? Nee hoor! Want daardoor is juist de kans op een tafeltje aanwezig. Fijn als je last-minute besluit te willen eten. Libertine verwijst echter naar meer. Naar bijvoorbeeld die te lekkere eiergerechten. Perfecte katermaaltijd als je om 4 uur je bed uitrolt na een iets te enthousiaste avond. Want de gehele menukaart van Libertine Café Amsterdam is er voor op alle momenten van de dag. Het gevoel van Libertine komt ook terug in de keuken met prachtige steenoven. Een open keuken waar je doorheen loopt als je naar de plé wilt. De transparantie van een open keuken past voor mij bij de vrijheid waar Libertine voor staat. O ja, ook best Libertine is dat je alle gerechtjes kunt delen of juist helemaal voor jezelf houden.

Libertine Café

Libertine is verdeeld over twee panden. Dit is het pand waar je binnenkomt en tegen de bar aanloopt.

Van de maker van Jimmy Woo

Libertine Café Amsterdam is de nieuwste aanwinst van Casper Reinders. Voor de niet-Amsterdammers onder ons, dat is de eigenaar van de Jimmy Woo. En niet alleen van Jimmy Woo. Deze Amsterdamse horcaman heeft heel veel fijne adresjes op zijn naam staan, waaronder Bo Cinq en Lion Noir. Tof hoe de man zichzelf blijft uitvinden!

Libertine-cafe-amsterdam-food

Foto van food geleend van Cotton & Cream

Wanneer ga je naar Libertine Café Amsterdam?

Wanneer je maar zin hebt, dan wacht Libertine op jou. Op de site staat dat de keuken tot 10.30 uur ’s avonds geopend is. Laatste keer bleek de keuken al om 9.30 uur ’s avonds te sluiten. Maar hé, het maakt de melanzane er niet minder om. De pizettes uit de oven (die met spinazie zo jammie), de geroosterde bloemkool, de risotto en alle Italiaanse bites zijn allemaal blijmakers. En ook nog betaalbaar. En de wijnen? Ook al een grote ‘JA’!

Libertine Negen Straatjes

De steenoven op de achtergrond

Waar in de Negen Straatjes?

Libertine ligt in de Wolvenstraat op nummer 22. Je kunt er dus niet reserveren en dus wel de hele dag (vanaf 9 uur ’s ochtends) terecht. Ik zou gewoon gaan. Maar anders kun je ook eerst naar de website van Libertine gaan. Slecht nieuws? Dat het terras sinds deze week opeens niet meer is… Kan de gemeente ze please een vergunning geven, als dat het dingetje is?!

Libertine Wolvenstraat

Bloemen?! Waar zijn mijn terrastafeltjes gebleven…

PS: En wie denkt dat de naam ‘Libertine’ enkel voor vrijheid als afgeleide van vrijdenken staat, die heeft het mis. ‘Libertine’ staat als woord immers in de eerste plaats voor seksuele vrijheid in de meest brede zin. En in de breedte zit dan vooral plezier zonder morele beperkingen. Nu je toch online bent, google zelf maar even!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *