Maastricht magazine >

 
food-and-drinks

Mijn water top 3 zomer 2015

Water is anno 2015 uitgegroeid tot accessoire. We nemen ons flesje overal mee naartoe. Als we er niet uit drinken, is het wel om een statement te maken of onze outfit net dat beetje extra te geven. Welk water sleep jij mee in jouw Birkin? Dit is mijn persoonlijke top 3.

Mijn all time favorite is Evian. Het zit ‘m vooral in de smaak van het water, daarnaast in de vormgeving van het halve liter flesje. Ik hou van een grote opening om uit te drinken. Bovendien gaan Evian en ik al zeker zo’n 25 jaar terug. Toch zul je me thuis aan tafel geen Evian zien drinken. De meningen over kraanwater versus mineraalwater zijn verdeeld. Wij kiezen voor kraanwater om het milieu niet onnodig te belasten met watertransporten. Buitenshuis is de kans groot dat je me met een half liter flesje Evian spot. Omdat afwisselen zo nu en dan leuk is, staan deze 3 watertjes dit jaar naast Evian op het menu.

Schermafbeelding 2015-04-16 om 13.54.47

Nummer 1 zomerwater 2015: The BOGO-Bottle

Behalve water uit het halve liter flesje van Evian, drink ik graag kraanwater uit een flesje. Echter blijkt het tig keer hervulllen van een flesje niet heel hygiënisch. Daarnaast hebben sommige fancy flesjes nogal de neiging om na verloop van tijd te gaan lekken. The BOGO-Bottle is nieuw. Ik ben zo’n bofkont die ‘m via via kreeg and I love it. BOGO staat voor Buy One Give One. Doel dit jaar is dat met de verkoop alle kinderen in Gambia hun eigen fles krijgen. Handig ding en dankzij de dubbele dop ook echt goed schoon te maken. Niet verrassend…  the BOGO-Bottle de opvolger van de populaire Join the Pipe waterfles.

Schermafbeelding 2015-04-16 om 13.53.48

Nummer 2 in de water top 3: Earth Water

Milieutechnisch is dit flesje, uhh pakje, natuurlijk een betere keuze dan een plastic flesje. Bovendien drinkt het best prettig (had ik niet gedacht). Net als de BOGO-fles brengt Earth Water een boodschap. Zo prijkt op het flesje de tekst: ‘You never drink alone.’ Die boodschap verwijst naar het feit dat er dagelijk 6.000 mensen overlijden bij gebrek aan schoon drinkwater. Door Earth Water te drinken, red je levens. De volledige winst komt namelijk ten goede aan waterprojecten. Het water zelf heeft een goede smaak. Is zo zacht dat de afdronk bijna zoet is. Misschien iets te zoet. Ach wat, ik red graag een leven!

Schermafbeelding 2015-04-16 om 13.54.26

Watertje nummer 3: Icelandic Glacial

Een carbon-neutraal product. Waarom weet ik even niet meer, maar dat schijnt dus heel goed te zijn. Zelf vind ik de smaak van het water vooral oké. En die tafel? Die is sinds vanochtend schoon. Soms heb je een foto nodig om te constateren dat het tijd is voor de schoonmaak.

Verder lezen op LovestoHave

Foto boven met BOGO-flesje: bril Prada, jasje Patrizia Pepe van Solo en ringen Pomellato van Leon Martens

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *