Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Het Batte: Boulets in Luik op Vaderdag

Het Batte: Boulets in Luik op Vaderdag

In plaats van Vaderdag-ontbijt op bed, kiezen we boulets à la Liégeoise. Dat blijft toch een ding van in Zuid-Limburg wonen. We doen het te weinig: even naar Düsseldorf, Hasselt of Luik. Vandaag dus die laatste, want wat gaat er boven een Vaderdags-ontbijt in Luik? Een kort bezoek aan de zondagsmarkt aan het Batte en dan, daar waar de marktkooplui zich treffen, bij Café Lequet aan de Luikse gehaktballen met een biertje.

Artikel begint onder de advertentie

Schermafbeelding 2015-06-21 om 18.10.22

Café Lequet is allang niet meer het best bewaarde geheim van Luik. Toch heeft dit café, beroemd om de gehaktballen, friet en tomate aux crevettes, haar ziel weten te behouden. Hier is het nog altijd fijn om te zijn na een kort bezoek aan de kilometer lange zondagsmarkt. Een markt met heel veel verse producten en benodigdheden zoals je op een dagmarkt vindt. Daarbij ook, het blijft immers België, pups en kittens.

Schermafbeelding 2015-06-21 om 18.10.41

De kroost van mijn lief blij met de ballen van Café Lequet. Er gaat na een avond stappen immers niks boven huisgemaakte vettigheid. Zelf kies ik de garnalenkroketten. Ook zonder een zware avond achter de rug, maken die blij. Heel blij!

Schermafbeelding 2015-06-21 om 18.10.09

De markt aan het Batte (ofwel Marché de la Batte) in Luik vindt elke zondag plaats. De kraampjes staan tot circa 14.30 uur. Café Lequet vind je aan de Quai sur Meuse 17. Dat is aan het begin van de markt. Je bestelt hier 1 of 2 gehaktballen in saus, groende salade, zelfgemaakte friet en de allerlekkerste mayonaise. Niet zo van de boulets à la Liegeoise? Kies dan de klassieke tomaat met garnalen, garnalenkroketjes of een steak tartare.

Schermafbeelding 2015-06-21 om 18.10.53

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *