Maastricht magazine >
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

#NewYearNewMe: een duurzaam dieet

#NewYearNewMe: een duurzaam dieet
Artikel begint onder de advertentie

Elk jaar vind ik het weer leuk om mijn leefstijl te resetten. Nieuwe voornemens, nieuwe doelen – lekker cliché. Maar na het beruchte 2020 wilde ik het groots aanpakken, dus kwam ik met een plan: bewegen en diëten. Ben jij ook een beetje de draad kwijt als het gaat om gezond eten en fitness? Dan deel ik met jou graag mijn plan van aanpak. Wellicht raak je geïnspireerd!

Stap 1: Groen eten

Mijn vriend en ik willen graag duurzamer leven; niet alleen recyclen en stroom besparen, maar ook minder vlees eten. Sinds januari eten wij dus elke maandag, woensdag en vrijdag pescetarisch (geen vlees maar wel vis). Dinsdag, donderdag en zondag eten we wel vlees. En zaterdag? Dat is cheat day!

In februari hebben wij er nog een stapje bovenop gezet en eten wij elke woensdag veganistisch. Dat gaat nog niet zo soepel, maar die marinara pasta hebben wij inmiddels wel al onder de knie – haha. Daarom wisselen we onze veganistische dag ook weleens af met een “vasten” dag. Op zo’n dag eten en drinken we dan voornamelijk thee, fruit- en groente smoothies.

Stap 2: Calorieën

Deze zomer willen we allebei heel graag die summer bodies hebben. Maar daarvoor moeten we wel wat vetrolletjes zien te verliezen. Om onze calorieën bij te houden, gebruiken wij de MyFitnessPal-app. Superfijne app om te gebruiken; je kan de meeste producten inscannen, je workouts erin verwerken en zelfs recepten opzoeken.

In het begin was het lastig om elke keer je porties te wegen, maar doordat ik geconfronteerd werd met de hoeveelheid (verkeerde) voedingsstoffen, raakte ik juist gemotiveerd om mijn porties aan te passen. Na enkele weken waren niet alleen mijn cravings weg, maar ook de drang om elke keer meer (pasta) op te scheppen.

Stap 3: Flexibiliteit

Ik startte heel fanatiek met elke ochtend 10 tot 20 minuutjes yoga. Mijn idee was om mijn discipline daarmee op te bouwen, zodat ik uiteindelijk kon overstappen op conditietraining en daarna krachttraining. Maar het vergde toch meer energie dan ik had verwacht.

Om de drempel te verlagen, stapte ik over op yoga in bed. Dat zijn voornamelijk stretchoefeningen, maar dan geschikt voor in je bed. In de ochtend hoef ik dus niet eens “op te staan” om aan mijn yoga te beginnen. Nou, dát was een goeie zet!

Evaluatie

Na ongeveer 3 maanden lang is het tijd om te evalueren. Mijn conditie is enigszins hetzelfde gebleven en mijn gewicht is niet meer noch minder geworden. Wat wel heel goed is gegaan, is het aanpassen van ons eetpatroon. Daar ben ik best wel trots op! Wij zijn nog steeds vleesliefhebbers, maar we genieten net zoveel van onze visdagen. We eten nu veel gevarieerder en krijgen dus ook meer vitamines binnen. En dat voelt gewoon goed.

Het doel is nog steeds afslanken en fitter worden, maar voor nu genieten we alvast van het groene gevoel. De reis is net zo belangrijk als de bestemming! Benieuwd naar onze groene reis? Volg ons op Instagram om te zien wat we allemaal eten en bezoek uiteraard ook onze blog ‘Food Is Love’!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *