Maastricht magazine >
sleeping

Hotel Bel Ami mijn beste vriend in Parijs

Het zou verplicht mogen zijn. Minimaal 2x per jaar een bezoek aan Parijs. En dan slapen in Hotel Bel Ami, vernoemd naar de gelijknamige roman van Guy de Maupassant. Een hotel om de hoek bij Saint Germain de Prés, op een steenworp afstand van het geliefde Café de Flore, in het buurtje waar ik ooit woonde.

Artikel begint onder de advertentie

  Schermafbeelding 2015-02-07 om 11.00.59

Bar die connected is met de lobby van Hotel Bel Ami

Naast de perfecte ligging in het 6e arrondissement, zijn er volop andere redenen waarom ik juist dit hotel zo fijn vind. Belangrijkste is misschien de doe-normaal-mentaliteit. Daarbij geeft het personeel je meteen het gevoel dat jij het bent die er toedoet, maar dan zonder 5-sterren-ik-hou-van-overdrijven-gedoe. Hotel Bel Ami is echt. Ook echt zijn de schone kamers. In dit geval dus niet met de Franse slag…

Schermafbeelding 2015-02-07 om 10.43.21

Het bestaat! De concierges van Hotel Bel Ami doen hun werk met plezier.

Zeker zo fijn is de valid parking tegen een acceptabele prijs. Niet te vergeten de super charmante concierge en bar, alias lobby. En niet onbelangrijk, de bedden een feest. Voor wie te lang op stap is geweest (en dat kan zo maar gebeuren in Parijs), is er een sauna en beautysalon.

Schermafbeelding 2015-02-07 om 10.45.41

Daar is over nagedacht. In plaats van een chocolaatje op je kussen (nooit begrepen…) een zakje met handcrème. Jammer alleen dat ik mezelf net deze week een handcrème-in-bed-verbod heb opgelegd (zie mijn blog over het naleven van mijn beauty voornemens waaronder het afschrikken van mijn lief door het smeren van handcrème).

Ook overnachten in Hotel Bel Ami? Bezoek de website voor uitgebreide informatie.

Op de foto een jas van MaxMara, een Lanvin jurk van Kiki Niesten (ik woonde ooit een heel seizoen in deze jurk en hoewel ik deze nog zelden draag, is het onbewust mijn vaste reisgezel in Parijs), panties 100 dernier van Wolford, tas Louis Vuitton en sneakers Stan Smith (zie ook mijn eerdere blogje over Stan Smith en Super Star 80s Vintage van Adidas).

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *