Maastricht magazine >
sleeping

Trend 2016: Afspreken in een hotel

Trend 2016: Afspreken in een hotel

Afspreken in dat hotel bij jou om de hoek is de nieuwe trend. De trend is overgwaaid uit wereldsteden zoals New York en Tokyo (zie ook blogje uit 2010). Afspreken in de lobby of bar van het hotel doe je zakelijk of privé. In Nederland bleef het fenomeen een beetje achter, maar volgens trendwatchers is het hotel als ontmoetingsplek hier ondertussen ook hot! Zo is Mr Porter sinds dag één populair en moet je bij de Hoxton in Amsterdam rennen om dat tafeltje in de lobby te bemachtigen. Wanneer ik bij Hotel Derlon in Maastricht op mijn afspraak zit te wachten, realiseer ik me dat dit misschien wel het eerste Nederlandse hotel is dat inspeelde op de trend. En dat ondertussen alweer zo’n 10 jaar geleden!

Artikel begint onder de advertentie

De lobby-lounge van Hotel Derlon in mijn systeem

Er was een tijd dat ik veelvuldig afsprak bij Derlon. Zoals het wel vaker gaat, verdween de lobby van het hotel op een goed moment uit mijn systeem. Toen een zakelijke connectie mij onlangs vroeg waar ik wilde afspreken, mailde ik zonder na te denken ‘Hotel Derlon’. Meteen wist ik weer waarom ik hier vroeger zo vaak kwam.

Schermafbeelding 2016-01-16 om 21.56.23

Een lobby met opgeruimd gevoel

Ik was er afgelopen week in de ochtend. De ontvangst meteen hartelijk, maar niet té overbezorgd of tuttig. Ik zocht voor mijn afspraak een tafeltje op in plaats van een zitje met loungestoelen. Ondanks de heerlijke dynamiek van hotelgasten die uitchecken om hun dag te beginnen, straalt de lobby een opgeruimd gevoel uit. Perfecte sfeer voor een zakelijk gesprek.

Schermafbeelding 2016-01-16 om 21.54.58

Ook privé is een hotel dé ontmoetingsplek

Wanneer mijn afspraak ten einde loopt, valt het me op dat de lounge ondertussen gevuld is met gasten. Sommigen zakelijk in gesprek, anderen privé aan de klets. Het is precies die mix waar ik van hou! Blij dat deze trend nu ook Nederland heeft veroverd.

IMG_7879 2

Uitslapen in Maastricht? Boek een kamer bij Derlon. Zie blogje uit 2013 met heel veel door Lovestohave.com geselecteerde hotels in Maastricht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *