Maastricht magazine >
sleeping

Uitslapen in Maastricht

Uitslapen in Maastricht

Zeker één keer per week vragen vrienden of bekenden waar te overnachten wanneer in Maastricht. Afhankelijk van de verwachting, de persoon en het budget stel ik dan de volgende B&B’s, chambre d’hôtes, mansions of hotels voor. Ontdek waar in Maastricht te overnachten en waarom. 

Artikel begint onder de advertentie


HOTELS IN HET CENTRUM, JEKER- EN STOKSTRAATKWARTIER

Het oude Maastricht aan de westkant van de Maas.

Beluga Mansion

Privacy en charme in een herenhuis aan het stadspark. Voor wie zin heeft om in luxe te verdwalen.

Derlon

Centraler kan niet. Op het allermooiste plein van Nederland.

Galerie Hotel Dis

Het oh zo mooie Jekerkwartier, ook wel Quartier Latin genaamd, is de ziel van Maastricht. Hier vind je op de kop van de statige Looiersgracht in een verborgen steegje de geborgenheid van Galerie Hotel Dis. Zoals de naam doet vermoeden, combineren de uitbaters hier slaapgelegenheid met kunst.

Kruisherenhotel

Dit is het aller allergaafste hotel van Maastricht en misschien zelfs van Nederland. Het net iets boven het Vrijthof gelegen 15e eeuwse klooster maakt deel uit van Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants. Hier wil je tenminste één keer in je leven overnachten. Dit is een hotel dat het woord designhotel lading geeft.

Trash Deluxe

Volgens twee vriendinnen centraal en hip met grote, schone kamers.

Le Virage

Super centraal. Vier riante hotelkamers met aandacht en gevoel. Gelegen boven het gelijknamige restaurant in de bocht van het Onze Lieve Vrouweplein en op de kop van de Koestraat.

Zenden

De Bernardusstraat is één van mijn favoriete straten gelegen om de hoek van het Onze Lieve Vrouweplein in het verlengde van de Stokstraat. In de straat tal van restaurants. In Maastricht is Zenden van oorsprong bekend als sportschool. Wie hier zijn zwemdiploma niet haalde, heeft er wel leren judoën van oud-judoka Pierre Zenden. Tegenwoordig zie je ex-voetballer Boudewijn regelmatig. Overnachten doe je in het design hotel of in de studios.


SLAPEN IN WYCK

Het jonge stadsdeel gelegen tussen het station en het oude centrum aan de oostkant van de Maas.

Anno 1600

Chambre d’hôtes in een verdwaald steegje. ‘Een locatie waar je even vergeet in de stad te zijn’, aldus de tipgever.

Beaumont

Oudste familiehotel van Nederland. Trendy traditie. Zelf lunch ik met regelmaat bij Harry’s, vernoemd naar de eigenaar van Beaumont.

Townhouse

Vooruitstrevend. Eerste hotel in Nederland dat Twitter gebruikte voor reserveringen en roomservice. Hier krijg je een kop soep bij het inchecken. Door de week in de lobby veel computerende hotelgasten. Interactie.


LOGIES BUITENWIJKEN MAASTRICHT

Net buiten het centrum of leunend tegen Maastricht.

Hole 8

Vakantiegevoel in een woonboerderij voor 6 tot 8 personen gelegen aan golfbaan het Rijk van Margraten en met heel veel Limburgs heuvellandschap.

Hotel Pastis

Chambre d’hôtes Pastis is gelegen in de villawijk Sint Pieter. In dit hotel komt la douce France echt tot leven. Op 50 meter van het hotel aan de voet van de Sint Pietersberg is de vijfsprong gelegen met meerdere restaurants, waaronder het bij het Pastis behorende Villeneuve.

Teaching Hotel Château Bethlehem

Het Teaching Hotel is de leeromgeving van de Hotelschool Maastricht. Studenten runnen het in Limmel gevestigde hotel. Designers als D/Dock en Studio Job namen de inrichting van de kamers op zich. Een gave ervaring!

 

Kruisherenhotel badkamer2

Luxe badkamer in Kruisherenhotel Maastricht met stereo designdouche met twee douchekoppen.


Staat het hotel van jouw keuze er niet bij? Dat kan! Er zijn gewoonweg teveel leuke hotels in Maastricht. Zo hadden we o.a. ook Hotel Botticelli en Hotel Les Charmes een plekje gegund op onze waar-te-slapen plattegrond.

Ook slapen in Maastricht? Download dan de plattegrond met alle adressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *