Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Taste the love at Beluga Maastricht

Food is love! Hans van Wolde van restaurant Beluga weet dat als geen ander. Hij tovert met emoties. Zoete liefdesverhalen. Zo zuiver als zout. Puur gevoel, soms een en bittere traan. Een zure bite om het tafereel aan emoties compleet te maken. Betoverende smaken zoals ook de liefde ons keer op keer betovert.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.33.50

Love food aan de bar in de keuken van Beluga

Feel the heartbeat

Net als de liefde blijft Hans betoveren. Een man met passie, eerlijk, open, zo zuiver als de producten waar hij mee kookt. En die openheid deelt hij nu als nooit tevoren. Sinds de verbouwing van zijn keuken, is deze ‘open’. Een grote doorkijk van restaurant naar keuken. Gasten worden uitgenodigd zijn keuken in te lopen. Er is zelfs een love table midden in de keuken. Zelf dineren wij aan de nieuwe bar. Midden in het hart van Beluga. Het voelt compleet.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.34.03

Table of love in hart van de keuken

Schreeuwen als Gordon Ramsay

‘Gaat hij straks nog wel schreeuwen zoals Gordon Ramsay?’ vragen gasten aan Petra. Ze staat aan de koude kant van de keuken. Haar werkplek is tegen de bar gelegen. Petra, die door sommige collega’s Peter wordt genoemd, vertrouwt me toe dat als Gordon yin is, Hans yang is. Hij scheldt zelden. ‘Irritante is dat als Hans boos is, je ook weet dat je fout zit. Het is al een tijd geleden dat hij boos is geweest.’ Die opmerking klopt ze snel af. Als ik haar vraag of de nieuwe open keuken Hans niet zal afremmen om emoties als woede of frustratie te tonen, zegt ze: ‘Je kent Hans. Die is veel te puur om zijn emoties in te slikken.’ Een mooie woordspeling vind ik het. Wie bij Hans eet, proeft de emotie. Emoties die de tong strelen en verrassen om ze vervolgens door te slikken. Dat is real love food.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.33.34Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.33.20  

Sharing oesters op 3 verschillende wijzes en hit de aboslute Beluga classis love bite

Food is love, share the love

Liefde is dat je samen meer bent dan de som der delen. Liefde is de ander sterker, compleet, maken. Verbinding daarbij de basis. Eten verbindt mensen. Samen de emotie proeven. Elkaar aankijken, luisteren, inleven. De menukaart van Beluga is daarbij een absolute liefdestrofee. Sharing food, sharing love, vormt de basis van de nieuwe formule. Een menukaart met tal van hapjes om te delen. Mijn hart maakt een sprongetje als ik zie dat de klassiekers nog steeds op de kaart staan. Wie Hans kent, weet echter ook dat hij het flirten nooit zal verleren. De kaart verleidt met nieuwe gerechten en sensaties.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.31.02

Restaurant met music beat vanuit de cocktail lounge

Lieve Hans, dank je wel

Lieve Hans, Dank je wel voor sharing the love! Zoveel liefdevolle momenten in jouw Beluga meegemaakt. Het pre-wedding diner van mijn zusje, het eerste etentje met mijn liefde, een lunch met mijn team, de verjaardag van mijn lief vriedinnetje, een onbezorgd moment met mijn dochter, teveel om op te noemen. Samen met jouw team heb je deze momenten stuk voor stuk van een gouden randje voorzien. Dank voor sharing your heartbeat! For making us taste the love! Je bent een topper.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.32.12

Master at work. Man met een hart! Man naar mijn hart!

Share the love? Maak een reservering via de website van Beluga. Op de foto draag ik een rokje van Le Fée Maraboutée en jasje van Patrizia Pepe. Kwamen beiden eerder voorbij in 5 dagen op rij in La Fée.

Schermafbeelding 2015-10-04 om 14.17.55

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *