Maastricht magazine >

 
food-drinks-hotelsfood-and-drinks

Vandaag geopend: De Brandweerkantine

Vandaag geopend: De Brandweerkantine

Als ik ergens blij van word, zijn het wel fijne plekjes voor ontbijt, lunch, diner, koffie of flexwerken. Liefst een combinatie van dit alles. Ik ontdek ze maar al te graag en mocht vandaag lunchen in de kersvers (lees: vandaag!) geopende Brandweerkantine.

De voormalige brandweerkazerne van Maastricht is omgetoverd tot een combinatie van studio’s voor ondernemers, een multifunctionele ruimte en De Brandweerkantine als middelpunt waar alles en iedereen bij elkaar lijkt te komen. Als je het mij vraagt is het een succesformule om zakelijk en vrije hand op deze manier in hand te laten gaan. Het is er groot, licht en de working nomad vindt aan de achterzijde van de ruimte werkplekken met stopcontacten.

De eigenaar van De Brandweerkantine is ook de man achter Café Zondag aan de overkant van de Maas en die invloed zie ik deels in de keuken terug. Eenvoudig maar goed en vol eerlijke producten. Fijne pompoensoep en de lekkerste boterhammen van de stad. Met een pluim voor de koffie, want de barista’s van De Brandweerkantine verstaan hun vak. Koffie waarmee iedereen in plaats van binnen, buiten op het terras zat vanwege de zon.

Brandweerkantine-zitje-1 Brandweerkantine-terras
Brandweerkantine-bar Brandweerkantine-zitje-2

Brandweerkantine-binnen-1

Ik weet het zeker. Mij ga je hier vast regelmatig vinden! Je vindt De Brandweerkantine aan Capucijnenstraat 21 in Maastricht.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *