Maastricht magazine >
lifestyle

10x de nieuwe Porsche 911 Carrera 2

Of ik nu ook al autoreviews schrijf? Of ik iets van auto’s weet? Duh, alsof ik niet zie dat Graphite Blue de nieuwe ‘it’ kleur. Daar hoef ik dus geen boekje over de Porsche 911 Carrera voor open te slaan. Of die ‘it’ kleur de enige feature is van de nieuwe Porsche? Get real, dan heb je nog niet gespeeld met de draaiknopjes op het stuur! Mijn 10 redenen om die nieuwe Porsche te kopen en nooit meer weg te doen.

Artikel begint onder de advertentie

#1: Graphite Blue stijlt jouw outfit

Die kleur van de nieuwe Porsche is waanzinnig. Niet alleen de 911 is nieuw, maar die grafietblauwe kleur ook. De kleur komt ook terug in de bekleding. En met bekleding bedoel ik van luidsprekers en stoelen tot stuur en dashboard. Een kleur die zich laat omschrijven als blauwig-grijs en dan met het adoptieve vermogen van een taupe. Maakt daarmee mijn outfit (een grijze jeans met blauw gemêleerde trui) af. Maakt de dag erop mijn witte shirt mijn meest onberispelijke basic ooit. Kan prima ook een fleurig jasje aan. Dit is vanaf nu mijn fav kleur. Wat zeg ik? Er komt geen andere kleur dan grafietblauw mijn walk-in dress room meer in!

IMG_1396 2

#2: Uniseks navigator

Hoewel ik geenszins van plan ben om mijn Porsche ook maar een minuut te delen, is de navigator-dame een topper die zowel mij als mijn lief aanspreekt. Op het grote console lacht ze de route toe waarbij het noorden het noorden en het zuiden het zuiden is. Die instelling ziet mijn lief graag. Op de instrumenten voor de driver gedraagt ze zich wat mij betreft voorbeeldig. Ze wijst in de richting die ik rijd. En dat maakt dat ik haar begrijp. En dat is als ik de kaart al überhaupt nodig heb. Want deze vriendin weet me zelfs met haar stem de weg te wijzen. En dat is een plus, want daardoor kan ik met de knopjes spelen.

IMG_1411 2

#3: Verslavende draaiknopjes op het stuur

Ik kan er geen genoeg van krijgen. De draaibolletjes op het stuur. Ze maken dat je geen seconde je handen van het stuur hoeft te halen. En dat wil je dus ook niet meer. Deze knopjes zijn de leukste ooit. Laten me schakelen tussen de uniseks navigator met 911 realtime verkeersinformatie, mijn eigen apps met spraakbediening via Apple CarPlay en al die andere handige Porsche weetjes. Zo weet ik hoe lang ik al aan het rijden ben, wat mijn gemiddelde snelheid is en wissel ik de beat veelvuldig. Uitgespeeld? Dan wacht de magische sportknop waarmee ik de Carrera 2 aanspoor tot sportief accelereren. En voor de play-hards zijn er nog de vleugeltjes aan het stuur om de auto handmatig te schakelen. Tja, het zou zomaar een raceauto kunnen zijn…

#4: Spotten van kleine pikkies

Hoewel ik niet weet of dit echt een pluspunt is, doet de Porsche 911 Carrera 2 uitermate goed werk als kleine pikkies spotter. Het gebeurt me op een feestje. Iemand grapt: ‘Een Carrera 2, das toch niet het echte werk?!’ Stilzwijgend denk ik: ‘Hoe klein is die van jou dat ie pas begint te groeien bij een 4 of S?’ En wil het eigenlijk niet weten…

#5: Maakt oude mannen fysio onnodig

Ik heb vrienden die ondertussen op een leeftijd komen dat ze klagen over rugpijn. Daarmee hun Porsche de deur uitdoen. Nu ben ik geen oude man, maar die rugpijn overkomt me in teveel auto’s. Voor mij is dat, na die kleur dan, de absolute reden om de nieuwe Porsche 911 voor eeuwig in mijn hart te sluiten. Ik reed in één ruk vanuit Amsterdam naar Hamburg en net zo makkelijk weer terug. Stapte huppelend uit mijn auto. Deze Porsche luidt dan ook een nieuw tijdperk in: oude mannen terug achter het sportstuur.

#6: Ford Focus tut proof

Reden 6 van 10 om de nieuwe Porsche te willen hebben, is de sleurhut detector ofwel de Ford Focus tut proof indicator. Ik doel op het lichtje bij de zijspiegel dat blinkt als er een auto nadert. Maakt inhalen een stuk veiliger. Waarschuwt ook als er nog een sleurhut achter een auto hangt. Ben ik op zich niet zo van het rijden op hulpmiddelen, vind ik dit instrument een fijne. Sinds een auto mij en mijn dochter ooit in de vangrail drukte, ben ik enorm alert op mensen die achter het stuur van alles doen behalve rijden. En zo waarschuwen de lichtjes me plots voor een Ford Focus kut, uhh trut, tut die het nodig vindt om bij een snelheid van over de 145 kilometer per uur te sms’en (tja, we hebben nu immers niet allemaal het Apple CarPlay systeem aan boord). Ik red me moeiteloos. Druk kort mijn gaspedaal in om mijn route veilig te vervolgen.

Porsche 911 grafietblauw

#7: Safety first dankzij een motorkap vol power

Wie Porsche rijdt, hoeft niet meer te laten zien wat hard rijden is. Dat alleen al zorgt voor een dosis veiligheid. En dat veilig is wat ik me steeds in mijn Porsche 911 Carrera 2 voel. Want mijn auto heeft de capaciteit om of het nu op remmen, sturen of accelereren aankomt in te spelen op de verkeerssituatie. Veiliger dan een Porsche 911 wordt het niet!

IMG_1314 3

#8: Een dosis sjans

Draadloos internet, led-koplampen met Porsche Dynamic Light System Plus, Porsche Ceramic Composite Break, PASM sportonderstel, PK’s in alle soorten en maten. Je krijgt het er allemaal bij. Wat ze bij Porsche zijn vergeten te melden is de feature sjans. Is het niet door de vele blikken die de auto trekt, is het wel door de enorme dosis vrolijkheid die het rijden in de Porsche 911 Carrera 2 mij geeft. Wat een feestje en dat straal ik uit!

Porsche vrouwenparkeerplaats

#9: Staat zo stoer op een vrouwenparkeerplaats

Omdat ie zo stoer staat op de vrouwenparkeerplaats. Van mannen begrijp ik dat een vrouw in een 911 een absoluut dingetje is. En als je er dan zelf niet inzit, is dit de manier om de auto een vleugje femme fatale te geven.

#10: Omdat er geen attractie op kan tegen knallen in een Porsche op de Duitse snelweg

Kan wel net doen van niet, je weet wel beter. Hoera, wat een feestje! Die auto haalt 293 km per uur. ‘Nee mam, rustig maar. Dat heb ik heus niet geprobeerd! Of toch wel…’

Interesse in deze sjans-bak of wil je toch alle technische specs weten? Porsche Nederland weet precies wat ik bedoel. Maar ik kan je ook zo vertellen dat je de nieuwe 911 in Graphite Blue wilt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *