Maastricht magazine >
lifestyletip

3 haarstijl tips voor hoortoesteldragers

3 haarstijl tips voor hoortoesteldragers
Artikel begint onder de advertentie

Hoortoestellen zijn onmisbare apparaten voor veel mensen met gehoorverlies. Maar voor mensen die hoortoestellen dragen kan het soms lastig zijn om een haarstijl te vinden die het dragen van het apparaat niet verstoort. Er zijn echter een aantal eenvoudige haarstijl tips die hoortoesteldragers kunnen helpen om hun haarstijl te behouden en toch hun hoortoestellen te dragen. In dit artikel bespreken we drie van deze tips. Twijfel je over je gehoor? Doe dan een gratis gehoortest!

Laat je kapper weten dat je hoortoestellen draagt

Het is belangrijk om je kapper op de hoogte te stellen van je hoortoestellen, zodat hij of zij hier rekening mee kan houden bij het knippen van je haar. Als je hoortoestellen achter het oor draagt, kan je kapper ervoor kiezen om je haar korter te knippen aan de zijkanten van je hoofd, om ruimte te geven voor de hoortoestellen. Als je hoortoestellen in het oor draagt (IN-EAR), kan je kapper ervoor zorgen dat er geen haar in het oor wordt geknipt.

Kapsel voor je hoortoestel - UNsplash

Gebruik haaraccessoires om je hoortoestellen te verbergen

Er zijn verschillende haaraccessoires die je kunt gebruiken om je hoortoestellen te verbergen en je haarstijl te behouden. Bijvoorbeeld, als je hoortoestellen achter het oor draagt, kun je een sjaal, haarband of hoofdband dragen om ze te bedekken. Als je hoortoestellen in het oor draagt, kun je een haarstijl kiezen waarbij het haar over de oren valt om de hoortoestellen te verbergen. Een andere optie is om een deel van je haar achter je oren te steken om de hoortoestellen te verbergen.

Haaraccessoires bij een hoortoestel
Accessoires kunnen helpen om een toestel juist wel of niet zichtbaar te maken

Kies voor een kapsel dat past bij je hoortoestellen

Als je hoortoestellen draagt, kan het kiezen van de juiste haarstijl een uitdaging zijn. Maar er zijn kapsels die goed passen bij hoortoestellen en ze zelfs accentueren. Bijvoorbeeld, als je hoortoestellen achter het oor draagt, kan je kiezen voor een kort kapsel waarbij de zijkanten van het haar korter worden geknipt en het bovenste deel van het haar langer blijft. Hierdoor kunnen de hoortoestellen meer opvallen en een trendy look creëren. Als je hoortoestellen in het oor draagt, kan je kiezen voor een kapsel waarbij het haar om de oren valt om de hoortoestellen te verbergen en tegelijkertijd een trendy en stijlvolle look te behouden. Tips nodig hoe je dit kunt doen, bezoek dan eens een audicien in Amsterdam of Maastricht.

Het belangrijkste is om comfortabel te zijn met het kapsel en ervoor te zorgen dat het de hoortoestellen niet belemmert of beschadigt. Er zijn veel opties om uit te kiezen, dus experimenteer en vind de beste look die bij je past.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *