Maastricht magazine >

 
lifestyletip

3x Leuke spelletjes om op afstand samen te doen

3x Leuke spelletjes om op afstand samen te doen

Door alle maatregelen die nodig zijn voor het coronavirus brengen we veel tijd thuis door. Je kunt niet meer zomaar even gezellig op visite gaan bij familie en vrienden en dat kan soms best lastig zijn. Ondertussen heeft iedereen zijn huis alweer opgeruimd en zijn klusjes die lang bleven liggen ook al gedaan. Wat nu? Tijd om leuke spelletjes te doen met je familie en vrienden, online, op veilige afstand! In deze blog geef ik 3 gratis app tips.

Gartic.io

Een leuk tekenspelletje waarbij je om de beurt iets moet tekenen. Het is heel simpel: je krijgt een woord te zien zoals bijvoorbeeld appel en dat moet je dan tekenen, zonder woorden of cijfers te gebruiken. Je vrienden moeten raden wat je tekent en verdienen hier punten mee, hoe sneller ze raden hoe meer punten. Ook jij verdient punten als vrienden het woord hebben geraden binnen de tijd. Is jouw tekenbeurt voorbij dan is de volgende aan de beurt en mag jij mee gaan raden.

Als je een privé groep aanmaakt kun je kiezen uit algemene woorden, dieren, objecten en pokémons. Daarnaast kun je ook kiezen tot hoeveel punten je wilt gaan. Wie als eerst bij dit puntenaantal komt heeft gewonnen. Dit leuke tekenspelletje kun je gerust met heel je familie of de vriendengroep spelen, want je kunt een privé groep aanmaken met maar liefst 50 spelers. Hoewel dat misschien wat te gek is, is het spel onwijs leuk en verslavend.

Download de app: AndroidiOS

Rummikub

Rummikub, wie kent het niet? Dit klassieke familiespel kun je ook eenvoudig online spelen met familie en vrienden. Leg slimme combinaties stenen op tafel en zorg ervoor dat jij als eerst al je stenen kwijt bent. Om tegen elkaar te spelen in de app heb je wel Facebook nodig. Je logt in met je Facebookaccount en krijgt zo gelijk te zien welke andere Facebook vrienden het spel hebben. Op deze manier kun je elkaar uitdagen voor een ouderwets spelletje Rummikub!

Download de app: AndroidiOS
Of speel Rummikub online.

Skip-Bo

Van dit spel is ook een fysiek kaartspel, als je deze al kent; in de app werkt het spel precies hetzelfde. Ken je dit spel nog niet, dan is bij deze dit spel ook gelijk de moeite waard om fysiek te kopen als je van spelletjes houdt. Let op: het is wel verslavend! Het is de bedoeling dat je als eerste je stock kaarten weg speelt, door je kaarten weg te leggen op volgorde van 1 t/m 12. Het spel is eenvoudig te leren, er zit ook een tutorial in de app; deze is echter wel in het Engels. Waar je in het echt dit spel kunt spelen met 2 tot 6 spelers, is dit in de app beperkt tot maximaal 4 spelers.

Download de app: AndroidiOS

Hebben jullie nog meer leuke app tips waarbij je online kunt spelen met je vrienden en familie? Laat het weten in de reacties!

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *